avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pentru a scoate minorul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pentru a scoate minorul din tara

Buna ziua.
Am urmatoarea nelamurire.
Nepotul meu are un copil dintr-o relatie de concubinaj.
Mama copilului a ales sa plece si sa isi refaca viata in urma cu un an.In tot acest timp tatal a depus lunar o anumita suma cu titlul de pensie de intretinere a minorului.
Acum, mama il da in judecata pentru a se stabili pensia de intretinere prin hotarare judecatoreasca si pentru a obtine custodia copilului doar ea.
Mentionez ca nu are niciun venit, nu este casatorita legal nici acum si vrea sa scoata copilul din tara, fortand mana tatalui copilului prin amenintari (avocatul mamei a mers acasa la tatal copilului si l-a amenintat ca il poate forta sa semneze acea procura).
Ma puteti ajuta cu ce ar putea face bepotul meu?
A depus la dosarul ce se afla pe rol actele doveditoare pentru plata banilor lunar chiar daca nu a fost obligat de nimeni sa plateasca, are o locuinta si un venit stabil.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:24, 10 August 2018
Nepotul Dvs cu ajutorul unui avocat poate face întâmpinare atat la cererea de custodie exclusiva precum si la cererea de ieșire din tara. Nimeni nu il poate forța sa dea asa procura. Nici instanta. Avocatul angajat de mama copilului poate, dacă il duce capul, sa ceara instanței sa pronunțe o hotarare care sa țină loc de acordul tatălui. Dar nepotil Dvs in acel proces, cu avocatul lui, se poate împotrivi si câștiga. De asemenea, poate cere drept la vizita si legături personale cu minorul
Recomandabil ar fi să formuleze întâmpinare și cerere reconvențională, pentru a obține exercitarea autorității părintești în comun, eventual stabilirea locuinței minorului la domiciliul său, etc.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
De fapt, ce doreşte nepotul dvs.? Vrea să crească el copilul? Vrea doar să împiedice plecarea mamei cu copilul?
Doreste sa creasca el copilul daca va fi posibil.
Intotdeauna s-a implicat in cresterea lui.
Si da, nu doreste ca, copilul sa plece din tara.
Mama e libera sa o faca, singura.

Martonze a scris:

De fapt, ce doreşte nepotul dvs.? Vrea să crească el copilul? Vrea doar să împiedice plecarea mamei cu copilul?

Va fi greu dar nu imposibil... ii trebuie un avocat bun nepotului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - actiune civila incredintare minor savyandrei savyandrei Mama copilului meu rezultat dintr-o relatie extraconjugala m-a actionat in judecata pentru a obtine custodia copilului si pensie alimentara . Sunt convins ca ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Divort smeuionutalexandru smeuionutalexandru buna ziua, sunt insurat si am un copil,dar sunt in divort. eu sunt plecat in spania,si nu ma pot prezenta la proces. problema e ca nu am nici de munca deci ... (vezi toată discuția)