avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil-mama studenta !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil-mama studenta !

Buna ziua,
Numele meu este Laurentiu si am un bebe mic nascut in luna mai, luna in care s-a promulgat si legea care da dreptul si mamelor eleve sau studente la zi sa primeasca indemnizatia de 600 lei/luna.
La data respectiva nu eram casatoriti si am hotarat sa depunem dosarul la primaria de unde apartinea mama copilului (jud Dambovita).Secretara de acolo ne-a anuntat insa ca inca nu s-a afisat metodologia de aplicare a legii si ca trebuie sa asteptam ca ne suna ea! Pana aici totul ok! Intre timp ne-am casatorit, iar in urma cu 2 saptamani am fost anuntati de doamna secretara ca s-a afisat metodologia si ca putem merge sa depunem actele. Acum alta problema... mama (adica sotia mea) nu mai avea domiciliul in Dambovita, ci in Bucuresti(in urma casatoriei), asa ca ne-a trimis sa depunem dosarul la noul domiciliu.
La Bucuresti, prima reactie a doamnei de la ghiseu a fost :"Dar de ce veniti tocmai acum?". Dupa ce i-am spus toata povestea, mi-a confirmat ca metodologia a aparut greu, dar ca se puteau primi actele si fara sa se afiseze metodologia (era nevoie doar de o simpla adeverinta de la facultate din care sa reiasa ca mama e studenta la zi), si cum ca aici in primarie (sectorul 5) prima mamica studenta a depus actele in iunie, iar in august a ridicat primii bani.
Intrebarea mea fireasca a fost daca se dau banii din urma, iar raspunsul a fost :"ar trebui, dar nu stiu sigur!".

Acum va adresez si dumneavoastra aceeasi intrebare, in speranta ca mai exista ceva cert in tara asta si nu se termina toate raspunsurile cu "nu stiu sigur": Mai putem primii banii din urma?

Va multumesc pentru rabdare!
si fiindca nimic nu e cert in tara asta, cine va poate garanta ca-i veti primi?...:rolleyes: Dupa lege, dosarul trebuia depus in termen de 60 de zile de la data nasterii copilului. Puteti solicita si plata retroactiv, dar nu am de unde sa stiu daca vi se va aproba sau nu. Cert este ca puteti depune dosarul si ca veti primi alocatia.Nu de alta, dar cum la noi totul este incoplet, ambigu si ..."o varza", legea nu spune ca daca nu-l depuneti in termen de 60 de zile de la nasterea copilului, pierdeti dreptul, dar nici faptul ca puteti sa-l primiti sau nu retroactiv...asa ca :-/
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenitor legal al copilului din afara casatoriei recunoscut de tatal natural, dar posibil infiat de sotul mamei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Amg1992 Amg1992 Buna ziua, am nevoie de ajutor. Sunt mama studenta si nu am reusit sa depun actele in cele 60 de zile lucratoare, le am depus dupa termen. Oare mi se mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie retroactiv amela0382 amela0382 Buna ziua, Sunt studenta mamica a carei dosar pentru indemnizatie s-a aprobat.Mi-am depus dosarul in martie si ieri 20 mai am primit primii banuti.600 ron ... (vezi toată discuția)