avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal să fie scos contorul de energie electrică ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal să fie scos contorul de energie electrică din curte pe stâlp, în lipsa moștenitorilor imobilului?

Buna ziua! Sunt una din mostenitoarele unei case rămasă în urmă decesului tatalui.in urma cu vreo 2-3luni cei de la electrica au scos contorul de lumina din curți pe stâlp.in lipsa vreunui dintre moștenitori aceștia, după cum mi.a zis unul din vecini, au sărit gardul si fara înștiințarea noastră au scos afara contorul .intrebarea mea este : este legal ceea ce au facut ei ? Nu mi.a lăsat nimic scris in urma acestei operații. Ce e de facut?
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:29, 14 August 2018
Buna ziua. Este o practica frecventa in sensul inlocuirii contoarelor de catre furnizorul de electricitate (modernizarea retelei de joasa tensiune, sâc !!). Nu vreau sa va contrazic, insa imi este greu sa cred ca cei de la electrica au folosit pe strada contoarele vechi si nu au instalat contoare noi, asa cum se intampla in prezent. Sa intelegem ca, acum, in locul contoarului din casa/curte nu a mai ramas nimic? Legaturi facute, fire desfacute?
Un prim pas, ar trebui sa fie dezbaterea mostenirii si clarificarea dreptului de proprietate.
Buna ziua.in momentul asta in locul contorului a mai ramas o casetă in care sunt fire legate.dar nu asta e prb.vreau sa stiu daca e legal sa sara gardul fără a cineva in aceea curte.nu cumva e un abuz.? Chiar dacă nu s a dezbătut moștenirea, încă.astept un raspuns.va multumesc anticupat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
trandafir2, moderator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un abuz. Trebuia sa va notifice (ma rog, sa notifice titularul de contract, sa fie acasa la o anumita data si ora), iar in caz de neconformare fata de acel preaviz, sa va debranseze de la stalp (urmand ca dvs sa va rezolvati ulterior problema proprietatii, daca ati fi dorit desigur, si fireste prin dezbaterea mostenirii, si desemnarea noului titular de contract pentru curent).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
trandafir2, moderator
Buna ziua "Geo georgy".

1. Ati specificat "vreau sa stiu daca e legal sa sara gardul fără a cineva in aceea curte".
Nu este legal.

2. Imobilul este "proprietatea" mostenitorilor (teoretic, pana la dezbaterea succesiunii).

3. Contorul electric este proprietatea companiei de distributie a curentului electric.

4. Consecinta a ceea ce ati mentionat "Sunt una din mostenitoarele unei case rămasă în urmă decesului tatalui.in urma cu vreo 2-3luni ... ", contractul de furnizare a energiei electrice trebuia reziliat.
Presupun ca era incheiat/semnat de catre tatal dumneavoastra, decedat.

5. Ca atare, intram intr-o dezbatere neproductiva asupra obligatiilor partilor.
Din pacate, nici una dintre parti nu a actionat in sensul respectarii legii sau a obligatiilor contractuale.

6. Atentie la plata facturilor emise de catre compania furnizoare.
Sa nu va debranseze.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces contor electric. suntem 2 chiriasi, care ... miamiabucuresti miamiabucuresti Restrictionare acces contor electric. Suntem 2 chiriasi, care locuiesc in 2 case alipite cu curte proprie, ambele contoare electrice se afla in curtea ... (vezi toată discuția)