avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mostenire doua constructii acte una
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mostenire doua constructii acte una

Buna ziua, am mostenit un teren de aproape 500mp pe care exista fizic doua constructii. Pe adeverinta obtinuta pentru cadastrare de la administratia locala de sector sunt trecute ambele cladiri cu data construirii 1/1/1953 - la ambele. In actul de vanzare cumparare al defunctului de la care am mostenit, din iulie 1998, este trecuta doar o constructie (desi stiu ca inca de la cumparare existau ambele). Pe cale de consecinta si in certificatul meu de mostenitor e trecuta doar una,
Am demarat formalitatile pentru cadastrare si intabulare si , la status pe internet se precizeaza ca se cer acte pt "änexa de 40 mp intrucat in certificatul de mostenitor si actul de vanzare figureaza doar o constructie"). Inteleg ca singura varianta posibila este ca ea sa fie notata fara acte. In aceasta situatie care sunt implicatiile pentru mine? Mentionez ca cele cele doua constructii sunt, oricum, demolabile si as intentiona sa instrainez aceasta mostenire deoarece nu imi permit eu sa construiesc. Pe de alta parte as dori ca persoana care ar achizitiona de la mine sa nu aiba impedimente/probleme. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 01:43, 13 August 2018
Păi nu e mai simplu să le demolezi? Valoarea terenului curat este MULT mai mare decât cu magherniţe pe el.
Ia autorizaţie de demolare, curăţă terenul şi rezolvi totul. Terenul contează.
Fă o mişcare inteligentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Cadastru dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)