avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de fals + fals în înscrisuri oficiale, în urma prezentării unui permis cumpărat de pe internet. Cum ar trebui să procedez mai departe?

Buna ziua,
In cursul zilei de ieri ma oprit un echipaj de la rutiera jud. Arad si am prezentat un permis achizitionat de pe internet in urma cu cateva luni . Mi-au facut dosar penal pt conducere fara permis deoarece indiferent daca e sau nu valabil permisul nu este pe teritoriul romaniei, fiind de origine americana .
Pe urma au spus ca-l vor trimite la ambasada si daca de acolo vine raspuns ca este fals o sa fiu acuzat de uz de fals si fals in inscrisuri originale .
Eu nu le-am spus in declaratia mea de la primul dosar penal pt conducere fara permis nimic legat de permis deoarece dupa parerea mea nu avea sens .

Cum ar trebui sa procedez mai departe ? Nu am banii necesari ca sa ma reprezinte un avocat sau sa pot sta de vorba cu unul .

Multumesc frumos .
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor face cercetari si cel mai probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.
Dar aveau dreptul sa-mi ia permisul fara motiv ? Ei nu pot verifica daca e valabil sau nu, nici daca am drept sau nu de conducere pe teritoriul romaniei .

Mi se pare un abuz din partea acestora pt retinerea permisului fara motiv + deschiderea pe loc a unui dosar penal .

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se vor face cercetari si cel mai probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este niciun abuz ca v-au retinut permisul fals, asta este procedura.
Deci dumneata ai permis emis de Statele Unite, politia rutiera nu-l poate verifica, vi-l retine si va ofera dovada fara drept de conducere + dosar penal pentru conducere fara permis cu scopul sa trimita respectivul act la expertiza in USA .

Vi se pare un lucru normal ?
Conform legiilor in viguare, politia rutiera nu are dreptul retinerii permisului de conducere daca nu s-au incalcat reguli la regimul circulatiei s.a.m.d .

Teoretic au retinut actul fara nici un drept, legea nu ofera vreun drept in acest sens ca domnilor li se pare suspect, asa poate sa ma si aresteze fara motive ca lor li se pare ca eu cine stie cine as fi .

Mi se pare total absurd .

Alte discuții în legătură

Posibil permis auto fals doru662 doru662 mi s-a retinut permisul de conducere emis de Republica Italia pe raza judetului Constanta in data de 21-06-2008,fiind suspendat pe o perioada de 30 de zile pt ... (vezi toată discuția)
Asigurare si itp false Paul1995 Paul1995 Buna ziua, as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul meu, aseara m-au oprit politistii, si mi-au luat actele masinii la control, aceasta fiind una inscrisa ... (vezi toată discuția)
Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)