avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de fals + fals în înscrisuri oficiale, în urma prezentării unui permis cumpărat de pe internet. Cum ar trebui să procedez mai departe?

Buna ziua,
In cursul zilei de ieri ma oprit un echipaj de la rutiera jud. Arad si am prezentat un permis achizitionat de pe internet in urma cu cateva luni . Mi-au facut dosar penal pt conducere fara permis deoarece indiferent daca e sau nu valabil permisul nu este pe teritoriul romaniei, fiind de origine americana .
Pe urma au spus ca-l vor trimite la ambasada si daca de acolo vine raspuns ca este fals o sa fiu acuzat de uz de fals si fals in inscrisuri originale .
Eu nu le-am spus in declaratia mea de la primul dosar penal pt conducere fara permis nimic legat de permis deoarece dupa parerea mea nu avea sens .

Cum ar trebui sa procedez mai departe ? Nu am banii necesari ca sa ma reprezinte un avocat sau sa pot sta de vorba cu unul .

Multumesc frumos .
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Danutz, la o prima vedere cam ai dreptate.
In opinia mea de avocat, politia nu trebuia să îți retina permisul. Nu aveau nici un motiv legal.
Asta la o prima vedere.
Pentru că permisul auto atesta că ai dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice. Iar în cazul în care nu ai acest drept, este infracțiune.
Nu ne-ai spus, ți-au dat o dovadă de circulație în schimb ?

Evident, opinia mea se bazează pe ce ne-ai relatat. Poate că polițiști ți-au mai cerut și alte acte doveditoare, pașaport cu viza USA, etc.

Iar dacă aveau o suspiciune rezonabilă, cum că ai săvârșit o serie de infracțiuni trebuiau să te retina, trăgeau mașina pe drepta și ulterior să te conducă la secția de poliție.

In fine, sa scurtam. In urma verificărilor care vor dura ceva timp, se va descoperi că este fals.
Ei bine, vei fi acuzat de uz de fals, și de conducere fara drept pe drumurile publice.
Și, cum spui că mai ai un dosar penal, cu siguranță vei primii o condamnare cu executare .

Mda, am recitit prima postare și, referitor la deschiderea noului dosar penal, cred că le-ai dat destule motive sa se îndoiască cum că permisul este unul valabil și real.

Ideea este că, vei fi întrebat de unde îl ai, ca sa nu fi acuzat și de fals în înscrisuri oficiale. Sa le spui de unde și cum l-ai cumpărat.
Altfel vei fi acuzat că l-ai fi făcut tu și l-ai folosit mai apoi.
Folosind-ul este doar uz de fals.

Ca sfat juridic, spune adevărul. De unde l-ai cumpărat, că regreti fapta, că nu ți sa părut ceva ce ar putea dăuna cuiva.

Dar fiind faptul că nu ai avocat, ți se va da unul din oficiu, care te va apăra în instanță.

-partea editată din mesaj răspunde unor postări șterse-

Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua "Danutdz".

1. Ati postat: "Cum ar trebui sa procedez mai departe ? Nu am banii necesari ca sa ma reprezinte un avocat sau sa pot sta de vorba cu unul .
Ati primit un raspuns deosebit de pertinent: "Dar fiind faptul că nu ai avocat, ți se va da unul din oficiu, care te va apăra în instanță".
Urmati sfatul primit.
Cu speranta ca veti avea castig de cauza in instanta de judecata.

2. De asemenea, apreciez foarte mult incurajarile ce le-ati primit: "Danutz, la o prima vedere cam ai dreptate.
In opinia mea de avocat, politia nu trebuia să îți retina permisul. Nu aveau nici un motiv legal".

Din punctul meu de vedere, confirmarea/infirmarea actiunilor politiei se va concretiza doar prin decizia magistratilor, urmare a unei decizii/sentinte definitive, cu motivarea de rigoare.

3. Desigur, pana la pronuntarea unei solutii definitive, beneficiati de prezumtia de nevinovatie.

In general, incercati sa respectati legislatia in vigoare pentru a nu ajunge in situatia de cunoaste rigorile acesteia.

Necunoasterea legii nu exonereaza.
Bună ziua,

Regulamentul forumului precizează: pe forumul Avocatnet.ro discutăm spețele prezentate de useri, nu persoana lor.
Topicul se închide pentru că discuția a devenit exclusiv moralizatoare.

Mulțumesc pentru înțelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil permis auto fals doru662 doru662 mi s-a retinut permisul de conducere emis de Republica Italia pe raza judetului Constanta in data de 21-06-2008,fiind suspendat pe o perioada de 30 de zile pt ... (vezi toată discuția)
Asigurare si itp false Paul1995 Paul1995 Buna ziua, as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul meu, aseara m-au oprit politistii, si mi-au luat actele masinii la control, aceasta fiind una inscrisa ... (vezi toată discuția)
Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)