avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere fără permis + uz de fals + fals în înscrisuri oficiale, în urma prezentării unui permis cumpărat de pe internet. Cum ar trebui să procedez mai departe?

Buna ziua,
In cursul zilei de ieri ma oprit un echipaj de la rutiera jud. Arad si am prezentat un permis achizitionat de pe internet in urma cu cateva luni . Mi-au facut dosar penal pt conducere fara permis deoarece indiferent daca e sau nu valabil permisul nu este pe teritoriul romaniei, fiind de origine americana .
Pe urma au spus ca-l vor trimite la ambasada si daca de acolo vine raspuns ca este fals o sa fiu acuzat de uz de fals si fals in inscrisuri originale .
Eu nu le-am spus in declaratia mea de la primul dosar penal pt conducere fara permis nimic legat de permis deoarece dupa parerea mea nu avea sens .

Cum ar trebui sa procedez mai departe ? Nu am banii necesari ca sa ma reprezinte un avocat sau sa pot sta de vorba cu unul .

Multumesc frumos .
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ ca dvs sunteti contrariat de ce politisti v-au retinut permisul fals pe care l-ati ”achizitionat de pe internet”.
Politistii daca au avut suspiciunea ca ati savarsit o infractiune, au intocmit un proces-verbal despre împrejurările constatate si au inaintat actele intocmite împreună cu mijloacele materiale de probă(permisul fals) organelor de urmărire penală.
S-a intocmit dosar penal, o sa se faca cercetari si in final se va dispune o solutie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci dv. ati incalcat legea : conducere fara permis si fals si uz de fals in inscrisuri oficiale..Care este vina politistilor??..V-au cerut sa dovediti ca aveti permis de conducere, aveau tot dreptul sa verifice ..au constatat infractiunile de mai sus si au procedat in consecinta. Atitudinea dv, imi aduce aminte de o persoana care imi spunea ca a furat o masina din Germania dar l-au prins in Italia si s-a mirat teribil cand a inteles ce pedeapsa il asteapta. replica a fost: "pai consideram ceva mai usor, asa..;..Sincer, ma gandeam,la ce se astepta: o palmuta la fund, pus la colt pentru jumatate de ora...???..
Parerea mea este ca nici macar acum nu intelegeti ca ati comis o infractiune si veti superi consecintele. Luati-va avocat cat mai repede.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Danutdz a scris:

Dar aveau dreptul sa-mi ia permisul fara motiv ? Ei nu pot verifica daca e valabil sau nu, nici daca am drept sau nu de conducere pe teritoriul romaniei .

Mi se pare un abuz din partea acestora pt retinerea permisului fara motiv + deschiderea pe loc a unui dosar penal .

Permisul v-a fost luat pentru că e fals (sau există suspiciuni rezonabile) și asta e obligația polițistului, chiar dacă nu ați încălcat alte legi. La fel, dacă vi s-ar face o percheziție domiciliară pentru suspiciunea de trafic de droguri (să presupunem) și nu s-ar găsi droguri, dar s-ar găsi arme militare (sau orice alt lucru interzis), acestea ar fi confiscate și ați fi trimis în judecată și condamnat pentru deținere de armament (chiar dacă se va dovedi că nu a fost folosit la comiterea unei infracțiuni), fără să fi încălcat legea privind stupefiantele. V-am prezentat un exemplu concret (s-a întâmplat unui prieten) ca să vă edificați. Luați-vă urgent avocat!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut. Permisul tau a fost retinut in urma verificariilor facute. Orice politist poate verifica acum in baza de date din usa daca ai sau nu permis. Eu detin permis uk si am fost verificat de curand in romania si spre surprinderea mea pe aparatul politistului in momentul cand a bagat cnp meu pia aparut poza si permisul de conducere din uk. Concluzie ca te poate verifica extrem de usor daca ai sau nu permis in anumite tari din europa si nu numai. Succes.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Danutdz".

Stimate "dragutdz":

1. Ati specificat "am prezentat un permis achizitionat de pe internet in urma cu cateva luni".
Infractiunea comisa este "cu premeditare". Recte, circumstante agravante.
Stiati ca este un fals inainte de a-l "cumpara".

2. Permisul de conducere, in USA, se poate obtine DOAR DACA persoana respectiva este cetatean USA sau, cel putin, are drept de rezidenta pentru minim 5 (cinci) ani (recte, Green Card).

3. In USA, permisul de conducere tine loc de buletin/CI, pasaport, dovada inscrierii in sistemul de asigurari sociale, etc, ... .
Pe teritoriul USA, nici un politist nu cere, spre a-i fi prezentat, un al act de identitate (doar permisul de conducere).

4. Intamplator, spre stiinta dumneavoastra, Politia Romana are acces la toate bazele de date internationale (inclusiv USA, UE, Uganda, Insulele Feroe, Madagascar, Israel, etc ... .

5. In situatia in care ati prezentat un buletin/CI/pasaport emis in Romania si un permis de conducere auto emis in USA, sunt indeplinite toate premisele "unei suspiciuni rezonabile" de a fi considerat un "infractor".
Fiti multumit pentru faptul ce nu ati fost arestat preventiv, fiind un real pericol public (pe drumul public).
Ati prezentat reprezentantilor Politiei Romane un pasaport USA ???
Aveti, intamplator, dubla cetatenie (romana si USA) ???

6. Intamplator, sunt si cetatean USA.
Am si permis de conducere emis in USA.
Niciodata nu am avut probleme.
Dar, ... permisul USA l-am obtinut (apare in toate bazele de date) si nu l-am "cumparat".

7. Pregatiti-va pentru tot ce este mai rau !!!

Succes.
Sincer ???
Nu prea cred.
Sanse de reusita intre 1 - 5 %.

Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Posibil permis auto fals doru662 doru662 mi s-a retinut permisul de conducere emis de Republica Italia pe raza judetului Constanta in data de 21-06-2008,fiind suspendat pe o perioada de 30 de zile pt ... (vezi toată discuția)
Asigurare si itp false Paul1995 Paul1995 Buna ziua, as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul meu, aseara m-au oprit politistii, si mi-au luat actele masinii la control, aceasta fiind una inscrisa ... (vezi toată discuția)
Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)