avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie sociala mame casnice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie sociala mame casnice

Buna ziua

am citit un articol intr-un ziar despre pensia sociala pentru mamele casnice,dar articolul era incomplet.Exista o lege care prevede asa ceva sau inca nu s-a aprobat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:26, 6 Noiembrie 2009
Exista Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, dar nu este vorba despre acordarea unei pensii ci despre un ajutor social acordat din bugetul de stat.
Din bugetul asigurarilor sociale de stat nu se acorda pensii pentru mame casnice.

ART. 9
(1) Ajutorul social, în condiţiile prezentei legi, se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia.
ART. 10
(1) Cererea de acordare a ajutorului social şi declaraţia pe propria rspundere se înregistrează la primarul localităţii în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa titularul.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii si ajutoare sociale gheorghesorin gheorghesorin batrana,70 ani cu vechime 9ani in munca si fara alte venituri,poate primi pensie sau ajutor social? in ce conditii? (vezi toată discuția)
Cum pot sa reusescsa o scot pe mama la pensie? dorobantu lorena dorobantu lorena Tatal meu a decedat acum 7 ani, atunci cand a murit avea pensie de boala. Din septembrie mama nu mai are de munca si ii este foarte greu, acum are varsta de ... (vezi toată discuția)
De ce este mic cuantumul pensiei? liviucatalin2012 liviucatalin2012 as dori sa stiu de ce mama are o pesie de 30 lei pe caz de boaba si are cancer malin,diabet zaharat,cataracta,brobleme cu inima si tensiunea as dori un raspuns ... (vezi toată discuția)