avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPIRARE TERMEN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPIRARE TERMEN

Am un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata . V arog frumos sa imi spunet daca este un termen e rescritie . Cand l-am incheiat nu am trecut o data cand sa facem la notar
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 16:12, 12 August 2018
Sunt mai multe aspecte legat de acel act sub semnătura privată. Daca L ati datat si încheiat înainte de 1 Octombrie 2011 sau dupa aceasta data. E data cand a intrat in vigoare noul cod civil. Dacă a fost încheiat înainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, atunci este valabil ca act de vânzare cumpărare pentru construcție urmând ca terenul sa fie trecut in folosință cumpărătorului pe durata existentei construcției. Dacă a fost încheiat dupa intrarea in vigoare a noului cod, actul Dvs are valoare de antecontract de vânzare cumpărare si dacă nu este trecut un termen la care sa mergeți la notariat este absolut necesar sa notificați partea cealaltă si sa i puneți in vedere ca la o anumită data si ora sa se prezinte la un anume notar in vederea perfectării vanzarii. Dacă nu se conformează il dați in judecata urmând ca hotarare ce se va pronunța sa țină loc de act de vânzare cumparare
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Petre Enache, Avocat
multumesc . este facut dupa 2011

Atunci apelați la un avocat sa va ajute cu demersurile pentru a intra in legalitate...
andreea19982 a scris:

multumesc . este facut dupa 2011


multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incheiere act de vanzare-cumparare Aura2 Aura2 O societate incheie un antecontract de vanzare-cumparare cu o pers fizica pentru un teren in data de 24.06.2011, actul urmand a se incheia pana la data de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare madalina15 madalina15 Buna seara! Am si eu o nelamurire: am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat la data de 28 septembrie 2011, iar partile trebuiau sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)
Cladire cumparata doar cu factura si chitanta fiscala fara act notarial. ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)