avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare

Buna seara!
Am si eu o nelamurire: am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat la data de 28 septembrie 2011, iar partile trebuiau sa se prezinte la notar la data de 28 octombrie 2011, lucru care nu s-a intamplat si acum cumparatorul vrea sa il cheme in judecata pe vanzator.
Care dispozitii se vor aplica?cele din vechiul cod civil, inclusiv Legea nr. 247/2005 sau cele din noul cod civil>
Ce temei ar trebui sa aiba cererea de chemare in judecata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina15 , utilizator 18:42, 31 Ianuarie 2012
Vechiul cod. Antecontractul a fost încheiat înainte de intrarea in vigoare a noul cod. El stabileşte existenţa raporturilor juridice dintre părţi. Nu contează că trebuia să se încheie contractul in formă autentică după intrarea in vigoare a noului cod.
Multumesc frumos!
Dar daca antecontractul este incheiat sub imperiul noului cod civil?ce dispozitii se aplica?
si in plus, daca promitentul-cumparator a intrat in posesia imobilului prescriptia nu mai curge nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarâre care sã þinã loc de act autentic ssm1979 ssm1979 Am următoarea speţă : prin antecontract (promisiune bilaterală de vânzare) A se obligă să-i vână lui B un teren pentru suma de x lei care au fost ... (vezi toată discuția)
Aplicarea clauzei de inalienabilitate dupa intrarea in vigoare a noului cod civil ioana2627 ioana2627 Buna ziua, doresc sa stiu care este opinia d-voastra legata de urmatoarea problema. Avand in vedere regulile de aplicare ale legii in timp si prevederea din ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic si/sau actiune in prestatie tabulara? ivanawlf ivanawlf In februarie 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu achitare integrala ce avea drept obiect un teren. S-a stabilit un termen de 3 luni pentru ... (vezi toată discuția)