avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere minor in lipsa tatalui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere minor in lipsa tatalui

Buna ziua...Locuiesc de un an si jumatate in franta sunt casatorita dar despartita de sot,avem impreuna o fetita de 4 ani de care ma ocup eu in momentul in care neam despartit sotul a furat toate actele fetei "certificat de nastere,pasaport" si refuza sa le inapoieze mai mult sustine ca lea distrus cea ce inseamna ca fata de un an de zile nu are acte. Tin sa mentionez ca tatal nu se ocupa in nici un fel de copil. As dori sa stiu daca pot face certificatul de nastere al fetei fara acordul tatalui deoarece el refuza sa imi faca imputernicire???
Cel mai recent răspuns: MohoraStefania , utilizator 16:19, 12 August 2018
Puteți face duplicat dupa certificatul de nastere. In acest sens Trimiteți cuiva din România imputernicire notariala sa se ocupe de asta. Nu aveți nevoie de acordul tatălui. Pentru pasaport in schimb aveți nevoie de acordul acestuia si atunci este nevoie sa deschideți proces care sa suplinească acest acord. Un asa proces trebuie deschis la instanta de domiciliu din România. Totodata puteți cere si divorțul de asa hal de om si încredințarea minorei spre creștere si educare dvs. Iar el va fi obligat la plata pensiei alimentare. Împotriva lui, pentru a i face viata grea puteți face plangere pentru distrugere inacrisuri. Macar sa aveți dovada înregistrării unei asa plângeri si tot este ceva.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Petre Enache, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns imi este de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-i fac pasaport la fata Anna☺ Anna☺ Eu am cetatanie romana iar fata minoră de 11 ani doar certificat de nastere .eu cu tatal fetei sunt despartita si el nu vrea sa ne deie declaratie pentru ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor fara acordul tatalui ValentinaAdryana ValentinaAdryana Bună ziua, am o întrebare si va rog daca puteți sa ma ajutați cu un raspuns. Sunt căsătorită din 2016 si cu soțul am 3 copii la doi din ei am pasaport ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)