Buna ziua...Locuiesc de un an si jumatate in franta sunt casatorita dar despartita de sot,avem impreuna o fetita de 4 ani de care ma ocup eu in momentul in care neam despartit sotul a furat toate actele fetei "certificat de nastere,pasaport" si refuza sa le inapoieze mai mult sustine ca lea distrus cea ce inseamna ca fata de un an de zile nu are acte. Tin sa mentionez ca tatal nu se ocupa in nici un fel de copil. As dori sa stiu daca pot face certificatul de nastere al fetei fara acordul tatalui deoarece el refuza sa imi faca imputernicire???
Puteți face duplicat dupa certificatul de nastere. In acest sens Trimiteți cuiva din România imputernicire notariala sa se ocupe de asta. Nu aveți nevoie de acordul tatălui. Pentru pasaport in schimb aveți nevoie de acordul acestuia si atunci este nevoie sa deschideți proces care sa suplinească acest acord. Un asa proces trebuie deschis la instanta de domiciliu din România. Totodata puteți cere si divorțul de asa hal de om si încredințarea minorei spre creștere si educare dvs. Iar el va fi obligat la plata pensiei alimentare. Împotriva lui, pentru a i face viata grea puteți face plangere pentru distrugere inacrisuri. Macar sa aveți dovada înregistrării unei asa plângeri si tot este ceva.