avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport pentru minor fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport pentru minor fara acordul tatalui

Bună ziua, am o întrebare si va rog daca puteți sa ma ajutați cu un raspuns.
Sunt căsătorită din 2016 si cu soțul am 3 copii la doi din ei am pasaport si imputernicire, la cel de-al treilea nu am nimic copii sunt născuți in Germania, eu si tatăl copiilor suntem despărțiți din August 2019 si încă n-am divorțat. Am avut ceva probleme si a trebuit sa vin cu copii in țară i-am cerut soțului care este in Germania stabilit sa imi faca pasaport si la cel de-al treilea copil, dar refuza.
Pot sa fac pasaport fara el daca suntem încă căsătoriți, si stabiliți in Germania?
In Romania nu puteti. Ar trebui sa transcrieti certificatul de nastere al copilului in Romania si sa obtineti cnp pentru minor (necesar la intocmirea pasaportului).
Fara acordul ambilor parinti, nu se poate.
Mulțumesc frumos pentru raspuns!!
Stimata doamna,

Trebuie sa survina transcrierea certificatului de nastere.

Se va emite un certificat de nastere romanesc, unde va fi atribuit CNP-UL minorului.(acesta este unic, nu va fi modificat, in timpul vietii ).

In baza certificatului de nastere romanesc va fi emis pasaportul individual pentru minor.

Numai daca aveti acordul sotului ori hotararea instantei de judecata va este emis pasaportul individual pentru minor.

Parasirea tarii in statul de resedinta este efectuata fara acordul sotului, insa pentru pasaport acordul este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire tara (germania) cu un minor dingo1991 dingo1991 Buna ziua!am si eu o intrebare...pot iesi din tara cu un minor folosind doar certificatul internațional? Suntem stabiliti in Germania,iar copilul are doar 3 ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Salut- certificat de nastere romanesc florden29 florden29 Buna ziua,am o intrebare si va rog sa ma ajutati.Sunt din Republica Moldova si sunt casatorita cu un cetatean roman si suntem impreuna la Italia,peste doua ... (vezi toată discuția)