Va rog sa-mi dati un sfat. E bine sa le cumpar pe persoana fizica sau pe firma din Romania?Specific ca sunt cetatean Roman, Va multumesc pentru ajutor Adrian
Oricum te-ai organiza, 8 maşini înseamnă business, adică e tranzacţie comercială.
Cel mai bine ar fi să ai PF sau intreprindere individuală. (dacă faci SRL plăteşti impozite de 2 ori, dividende şi impozit pe profit şi contabilitatea e complicată) Dar SRL oferă răspundere limitată.
Mai e o problemă: dacă ai domiciliul în străinătate, nu poţi să-ţi faci PF, deoarece nu ai dreptul la buletin. Doar SRL. E cam mult de discutat.
Dar fă-ţi socoteala. Importul maşinilor second hand din SUA este extrem de scump. Se plăteşte vamă şi TVA + omologarea, după caz, mai ales la maşinile cu capacitate cilindrică mare.
Ultima oară auzeam că te costă cam 4-6000 euro pentru fiecare maşină s-o aduci în România.
Există un motiv foarte clar pentru care nimeni nu importă maşini din SUA. De aceea e supărat Trump, şi pe bună dreptate, că există un protecţionism uriaş în UE.
Taxe cumparare auto
anonim
Buna.
Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)