avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumpar 8 auto din Sua si sa le transport pana la port ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumpar 8 auto din Sua si sa le transport pana la port Constanta

Va rog sa-mi dati un sfat. E bine sa le cumpar pe persoana fizica sau pe firma din Romania?Specific ca sunt cetatean Roman, Va multumesc pentru ajutor Adrian
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:53, 13 August 2018
Oricum te-ai organiza, 8 maşini înseamnă business, adică e tranzacţie comercială.
Cel mai bine ar fi să ai PF sau intreprindere individuală. (dacă faci SRL plăteşti impozite de 2 ori, dividende şi impozit pe profit şi contabilitatea e complicată) Dar SRL oferă răspundere limitată.
Mai e o problemă: dacă ai domiciliul în străinătate, nu poţi să-ţi faci PF, deoarece nu ai dreptul la buletin. Doar SRL. E cam mult de discutat.

Dar fă-ţi socoteala. Importul maşinilor second hand din SUA este extrem de scump. Se plăteşte vamă şi TVA + omologarea, după caz, mai ales la maşinile cu capacitate cilindrică mare.
Ultima oară auzeam că te costă cam 4-6000 euro pentru fiecare maşină s-o aduci în România.

Există un motiv foarte clar pentru care nimeni nu importă maşini din SUA. De aceea e supărat Trump, şi pe bună dreptate, că există un protecţionism uriaş în UE.

Excepţie: dacă aduci maşini de lux, noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)
Taxele implicate de aducerea unei masini electrice din sua adigheboianu adigheboianu Buna ziua, Ma intereseaza sa aduc o masina electrica (Tesla S sau X) din State, si nu stiu exact e presupune asta din punct de vedere al taxelor. Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)