Si in aceasta perioada vizitele la medicul de medicina muncii cum au decurs? Nu ati vorbit cu el despre aceste probleme, banuiesc ca au fost ceva simtome inainte...ce a zis de ele, daca stia de ele? In HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, anexa 22 parca, este o lista cu bolile profesionale obligatoriu de declarat, printre care si hernia de disc... La greutatile manipulate... nu stiu ce sa spun... nu sunt medic dar nu cred ca sunt asa mari greutatile pentru a duce la hernie... Pe langa serviciu ce activitatii mai desfasurati?
Am spus mai sus cum au decurs vizitele la medicii de medicina muncii..au evitat sa se pronunte.Problema este ca se refuza cercetarea.Eu spun ca nu am mai avut nici o alta activitate pe langa serviciul respectiv,si nici vre-un accident de alta natura ( auto..etc..) In anexa 22 nu scrie de hernii de disc ,scrie de neuropatii ale membrelor superioare ( de la hernia cervicala am avut bratul stang aproape paralizat inainte de operatie) si sindrom de compresie al nervului sciatic ( legat de membre inferioare) ..asadar numai medicii stiu cum sa interpreteze termenii astia. Ideea este ca daca am fost pensionat inseamna ca problema este recunoscuta si destul de grava.
Vedeti la Bolile aparatului locomotor, acolo le gasiti ( 4 sau 5 tabele mai jos...) Nu stiu ce sa va spun, eu as merge cu o reclamatie la DSP si ITM in care as povesti toate astea...dar mai asteptati si alte sugesti. Poate domnul Popa are mai multa experienta, sau altcineva, si vine cu un sfat pertinent.
In cazul dvs., la medicul specialist de medicina muncii se afla dosarul medical al salariatului in care in mod normal, pentru a se declara o BP ar trebui sa se regaseasca mentiuni legate de evolutia bolii in timp, pana s-a ajuns la situatia cronica (in conditiile in care in prezent sunteti pensionat pe caz de boala).
Studiind anexa 22 la HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare ati identificat modul corect de apreciere al incadrarii ca BP, citez din mesajul dvs. "... asadar numai medicii stiu cum sa interpreteze termenii astia. Ideea este ca daca am fost pensionat inseamna ca problema este recunoscuta si destul de grava."
Nu este obligatoriu ca fiind pensionat pe caz de boala (printr-o comisie medicala, deci in mod normal, examinat medical de mai multi medici specialisti, inclusiv de un medic specialist de medicina muncii) afectiunea de care suferiti sa se datoreze unei BP.
In materialul cu riscuri profesionale pe care angajatorul are obligatia sa-l detina, la locul dvs. de munca ar trebui sa se regaseasca riscul de a se produce afectiuni dorso-lombare si/ sau cervicale datorate specificului activitatii si masuri luate prin planul de prevenire si protectie in domeniul ssm pentru evitarea riscului.
Este dreptul dvs. sa sesizati DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a se stabili daca la locul dvs. de munca, activitatea desfasurata poate duce la aparitia afectiunilor de care suferiti.
Va multumesc ,asa am sa fac,am sa sesizez DSP Bucuresti. Angajatorul stiu ca are materiale cu riscurile profesionale si plan de masuri de prevenire..adica au tot felul de hartii pentru acoperire,problema este ca nu se aplica si in practica. Am vazut si eu Anexa 22,este trecuta foarte clar hernia de disc la boli profesionale.