avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA probleme cu bilantul si declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

probleme cu bilantul si declaratia 300

Am preluat o firma anul acesta in luna octombrie si am constatat cu stupoare ca declaratiile de tva incepind cu luna mai 2008 nu erau corecte si de asemenea nici bilanturile depuse pina acum nu sunt implicit corecte.Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:24, 6 Noiembrie 2009
1. Declaratiile 300 pot fi corectate ulterior, cu un fel de declaratie rectificativa -- trebuie sa mergeti la Finante cu o cerere in care expuneti problema (ce este gresit si cum ar fi corect), cu indicarea numerelor de intrare a declaratiilor depuse (daca nu au fost depuse online, puteti sa prezentati exemplarele Dvs. cu stampila de intrare), jurnalurile de vanzare si de cumparare.

2. Atentie: Schimbarile in D300 atrag dupa sine schimbarile in D390 -- lucru ce costa bani. Acolo se poate depune declaratie rectificativa fara cerere si expunere, dar duce automat la amenda.

3. Nu stiu ce se poate face cu bilanturile gresite sau daca se poate face orice.
Cel mai bine era ca inainte de preluarea unei contabilitati sa cereti un control fiscal . Daca spuneti ca ati preluat aceasta firma doar din luna octombrie nu-i tarziu nici acum . Ati adus la cunostinta asociatului/asociatilor neregulile constatate??
Firma are activitate ce comert (4711) deci nu depune decit 394.La aceasta declaratie se face rectificativa?
Da am instiintat administratorul firmei de neregulile inregistrate in contabilitate dar vreau sa pornesc la drum cu toate declaratiile si bilanturile corecte.
bilanturile nu se pot corecta; ramin asa cum au fost depuse ( vedeti pct 15 directiva IV); declaratia 394 se corecteaza prin depunerea unei noi declaratii

Alte discuții în legătură

Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inactivitate in loc de bilant crist1979 crist1979 [quot]Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine. Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)