avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA probleme cu bilantul si declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

probleme cu bilantul si declaratia 300

Am preluat o firma anul acesta in luna octombrie si am constatat cu stupoare ca declaratiile de tva incepind cu luna mai 2008 nu erau corecte si de asemenea nici bilanturile depuse pina acum nu sunt implicit corecte.Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:24, 6 Noiembrie 2009
Declaratiile 300 si bilanturile nu se pot rectifica.
Declaratiile 300 se corecteaza prin regularizari la perioadele urmatoare.
Inregistrarile perioadei precedente care trebuie facute pt a corecta erorile se fac in perioada in care ele au fost constatate. Daca este vorba de corectii care afecteaza ct de venituri si cheltuieli, aceste corectii nu influenteaza ct 121 ci ct 117, ca urmare se face rectificativa la decl 101 aferenta anului la care se face corectie.

Daca nu va ajuta cele de mai sus specificati din ce provin erorile din ct de tva care influenteaza si bilantul.

La declaratia 394 se poate face rectificativa, eu inclin sa zic ca se rectifica declaratia perioadei in care s-a inregistrat eronat, desi 300 nu poate fi rectificat.
Conform instuctiunilor nu exista "rectificativa " la D 394 . Pur si simplu se depune o noua declaratie . Problema este la dumneavoastra ca declaratiile sunt vechi , dupa cate am inteles si de aceea este bine ca impreuna cu administratorul sa inaintati o cerere de control fiscal pentru perioada cat a fost alt contabil , chiar daca depuneti din nou acele declaratii .
Va multumesc pentru sfaturi !Deci nu imi ramine decit sa regularizez acum TVA si sa depun o noua declaratie 394 si 101.Cit despre bilanturi vor ramine asa.
sfatul meu este sa cereti si control fiscal acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inactivitate in loc de bilant crist1979 crist1979 [quot]Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine. Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)