avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua , va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea nelamurile: am un copil (19 ani) iar sotia a decedat . mama sotiei(soacra) este vaduva si mai are o fiica in viata care are 2 copii majori . Sora  mamei sotiei ( matusa) este necasatorita si fara copii  si detine un apartament . Tot un apartament detine si mama sotiei mele . Imi puteti spune cum se impart aceste 2 apartamente ca mostenire dupa decesul proprietarelor? Este posibil ca baiatul meu sa fie dat afara de la impartirea mostenirii?
Cel mai recent răspuns: Silviupopor , utilizator 21:18, 13 August 2018
Buna seara,
Fiul dumneavoastra va mosteni exact cotele ce i-ar fi revenit mamei venind la mostenire prin reprezentarea mamei.
La mostenirea bunicii materne (daca nu mai exista si bunicul) va moseteni cota ce i-ar reveni mamei adica 1/3 (inteleg ca soacra a avut 3 copii)
La mostenirea matusii care NU ARE SOT si DESCENDENTI cotele sunt asa cum sunt aratate in art. 978 C.Civ. ca sa va lamuriti. Considerati ca mama baiatului este reprezentata de fiul ei deci e ca si cum ar fi la mostenire.
NU POATE FI INLATURAT DE LA MOSTENIRE in nici-o forma.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Fiul dumneavoastra va mosteni exact cotele ce i-ar fi revenit mamei venind la mostenire prin reprezentarea mamei.
La mostenirea bunicii materne (daca nu mai exista si bunicul) va moseteni cota ce i-ar reveni mamei adica 1/3 (inteleg ca soacra a avut 3 copii)
La mostenirea matusii care NU ARE SOT si DESCENDENTI cotele sunt asa cum sunt aratate in art. 978 C.Civ. ca sa va lamuriti. Considerati ca mama baiatului este reprezentata de fiul ei deci e ca si cum ar fi la mostenire.
NU POATE FI INLATURAT DE LA MOSTENIRE in nici-o forma.

Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o intrebare despre succesiune va rog sa ma ajutati ... Mimi Albu Mimi Albu Buna ziua am o intrebare despre succesiune va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii sunt decedați din 2010 ei aveau 2 copii o fata( necăsătorita care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)