avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurătorul a stabilit ,,culpă comună'' deși ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurătorul a stabilit ,,culpă comună'' deși celălalt șofer și-a recunoscut vina. Vreau să dau firma în judecată, ce șanse credeți că am și cum ar trebui să procedez?

Buna ziua. Va povestesc pe scurt speta. Tamponare usoara in parcare.Fiul meu iesea din spatiul de parcare a fost lovit in portiera fata dreapta de masina unui vecin care initial fiind oprit la cativa metri, s-a pus in miscare cu spatele fara sa se asigure. Am facut marea prostie - vecini fiind - s a optam pentru constatul amiabil si am declarat tamponarea iar a doua zi ne-am prezentat la Omniasig (asiguratorul vecinului) pentru formalitati. Acolo, s-a stabilit ca este vorba de culpa comuna desi vecinul si inca un martor au sustinut ca este vorba de o vinovatie clara a acestuia (s-a pus in miscare cu spatele fara sa se asigure). Mi s-a propus o despagubire jenanta iar vecinului si martorului nu i s-au luat in considerare si nici inregistrat declaratiile. Am facu petie la ASF si la Omniasig si desi in toate raspunsurile primite se face vorbire de "auto vinovat de producerea accidentului " si "sofer vinovat " la adresa vecinului, se mentine solutia de culpa comuna.
Intentionez sa actionez in judecata Omniasig pentru recuperarea sumei platite de mine pt reparatie ( 50 % - 3.200 lei) si va cer sfatul in acest sens. ce sanse credeti ca am si care ar fi pasii de facut. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 14:52, 25 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actionat asiguratorul in judecata solicitand instantei de judecata sa stabileasca ca vina producerii accidentului apartine in exclusivitate vecinului si, pe cale de consecinta, sa oblige asiguratorul sa va despagubeasca 100% din valoarea devizului de reparatie.
Cu aceasta ocazie puteti solicita stabilirea valorii reale a cuantumului despagubirii intrucat asiguratorii au obiceiul sa umble, in minus, la valoarea de noua a autoturismului si la preturile pieselor inlocuite.
ing. Ioan Ciobanu
100% din suma platita de mine. Valoarea devizului a fost de 6.400 lei, suma din care eu am achitat 3.200 lei (50%). Ce sanse credeti ca am?
Buna ziua "stef9909@yahoo.com".

Aveti toate sansele pentru recuperarea sumei achitate in vederea remedierii prejudiciului creat.

Presupun ca 50 % din valoarea devizului a fost achitata de catre"conducatorul auto" care si-a recunoscut vina.

Actiune in instanta de judecata impotriva asiguratorului.

Citati ca martori "... vecinul si inca un martor ... ".

Angajati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
50% a fost achitat de asiguratorul soferului vinovat si 50 % cash de catre mine
Buna ziua "stef9909@yahoo.com".

1. Rediscutati problema cu "vecinul". In eventualitatea citarii, ca martor in proces, isi mentine, in fata instantei, vinovatia, declarata initial, despre care ati facut vorbire ???

2. Evaluati costurile unei eventuale actiuni in instanta, impotriva asiguratorului : taxa de timbru, avocat, ... .

3. Va va fi rentabil fata de acei "3.200" revendicati ???
Procesul va dura ceva timp pana la obtinerea unei hotarari definitive (in prima instanta si cu siguranta, recurs).
Avocatul trebuieste remunerat si pentru recurs.
Estimati-va sansele de "succes".

Mult discernamant !!!

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila canarul2010 canarul2010 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma poate cineva sfatui in cunostinta de cauza. In urma unui accident usor (o tamponare usoara, cu spatele, la iesirea ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Despagubire omniasig emilcvr emilcvr masina gasita lovita in parcare , soferul vinovat gasit la fata locului , mergem la omniasig pen.tru declaratie amiabila , completam formular tip cu schema ... (vezi toată discuția)