avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu este violent verbal, mă amenință ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu este violent verbal, mă amenință inclusiv ca va fi violent fizic, nu-i convine nimic din ceea ce fac și îmi tot spune să plec. Dacă o fac pot fi acuzată de părăsire de domiciliu?

Buna seara,

Sotul meu este violent verbal, ma ameninta inclusiv ca va fi violent fizic, nu-i convine nimic din ceea ce fac, imi tot spune sa plec.
Avem impreuna un copil in varsta de 5 luni, casa este bun comun, dobandit in timpul casatoriei.
Eu as lua copilul si as pleca la mama, insa mi-e teama sa nu ma acuze de parasire de domiciliu, mai ales ca de fata cu alte persoane se comporta normal, practic este cuvantul meu impotriva cuvantului sau.
Totodata, ma tot ameninta ca imi va lua copilul (este posibil sau este doar o strategie de intimidare?), mentionez ca am inceput munca, nu consum alcool sau droguri, nu am relatii extraconjugale.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecati fara nici o problema,nu exista aceasta parasire de domiciliu in legislatie este o legenda urbana care a intrat in mentalul colectiv.Nu are nici o sansa sa obtina copilul,in cazul in cate va ameninta solicitati ordin de protectie.Depuneti urgent actiunea de divort.Succes.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecați fără nicio grijă!
Formulați cerere de chemare în judecată, solicitând desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Acțiunea în partaj este imprescriptibilă, o puteți formula după ce se pronunță divorțul, pt a nu-l tergiversa.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti totusi niste inregistrari ale violentelor verbale.
In general, sotul care la 5 luni de la nasterea copilului lui cere mamei sa paraseasca domiciliul conjugal si-a gasit deja o consolare (va rog sa ma credeti ca nu scriu aceste lucruri cu placere, dar probabilitatea de a avea dreptate este de 80%).
Ar fi bine sa explorati aceasta pista, daca pista aceasta se confirma, motivul amenintarii cu luarea copilului (amenintare nula si neavenita) este clar, dl este grabit sa-si "refaca viata".
Deci, cu aceste noi argumente in favoarea dvs puteti sâ intoarceti presiunea impotriva persoanei care a initiat-o si veti obtine un divort usor, fara complicatii dar cu compensatiile necesare.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Demos, utilizator
Va multumesc pentru raspuns si sugestii, voi tine cont de sfatul dvs.!

Demos a scris:

Faceti totusi niste inregistrari ale violentelor verbale.
In general, sotul care la 5 luni de la nasterea copilului lui cere mamei sa paraseasca domiciliul conjugal si-a gasit deja o consolare (va rog sa ma credeti ca nu scriu aceste lucruri cu placere, dar probabilitatea de a avea dreptate este de 80%).
Ar fi bine sa explorati aceasta pista, daca pista aceasta se confirma, motivul amenintarii cu luarea copilului (amenintare nula si neavenita) este clar, dl este grabit sa-si "refaca viata".
Deci, cu aceste noi argumente in favoarea dvs puteti sâ intoarceti presiunea impotriva persoanei care a initiat-o si veti obtine un divort usor, fara complicatii dar cu compensatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Despre divort, custodie copil canimgizzi1984 canimgizzi1984 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 4 ani.de un an de zile am plecat impreuna cu copilul de la domiciliul conjugal deoarece nu ma mai ... (vezi toată discuția)