avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul nu plateste impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul nu plateste impozit

Un proprietar (fara cetatenie romanaesca) din strainatate are un teren in comuna noastra.. El nu se intereseaza de terenul lui. Eu platesc de catva ani impozitul pentru teren.
Ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: hansi2018 , utilizator 20:31, 18 August 2018
Nu se prea intelege, platiti impozitul pentru terenul persoanei cu cetatenie straina sau ptr al dvs?
La ce anume drepturi va referiti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata o faceti in numele dv sau in numele proprietarului de drept ?
Conditionat de timpul de cand intretineti,achitati obligatiile fiscale se poate analiza varianta introducerii unei actiuni avand drept obiect uzucapiunea
Uzucapiunea sau prescritia achizitiva de scurta durata =10-20 de ani, este un mod de dobandire a dreptului de proprietate sau a altui drept real prin posedarea neîntrerupta si cu buna-credinta a unui bun in temeiul unui just titlu.
Termenul este de 10 ani daca proprietarul de drept locuieste in circumpscriptia tribunalului unde se afla bunul imobil si de 20 de ani daca locuieste in alta parte=cazul dv.
Termenul de 20 de ani se reduce cand reclamantul face dovada ca proprietarul a locuit o parte din timp in acelasi judet (un an locuit in acelasi judet echivaleaza cu doi ani locuiti in alt judet).
Actiunea in uzucapiune este o actiune reala si poate fi introdusa in instanta de catre orice persoana care pretinde ca a exercitat o posesiune utila asupra unui imobil in perioada de timp stabilita de lege, chemand în judecata proprietarul de drept al imobilului cu privire la care se invoca uzucapiunea.

Multumesc foarte mult.
Platile le fac pe numele proprietarului drept (nu in numele proprietarului drept)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren agricol dupa 20 de ani de folosinta ContSters371845 ContSters371845 Buna ziua. Sunt de 20 de ani in Canada iar la plecare am lasat 1.7 ha teren agricol unor cunoscuti fara nici un act doar sa il cultive. Mi sa spus ca daca trec ... (vezi toată discuția)