avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis 90zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis 90zile

Buna ziua ,
Acum 24h am luat amenda contraventionala plus retinerea permisului de conducere pentru 90 zile in comuna Grajduri,Iasi . Circulam cu viteza de 104 in localitate spun politistii,desi in zona unde am fost inregistrat de radar nu erau case in jur pe o distanta de 1-2 km . Sunt la prima fapta de genul , detin permis cat B din 2010 .
Ajutati-ma va rog cu informatii despre demersurile in incercarea de a obtine permisul cat mai repede si documentele necesare.
Mentionez ca locuiesc in Bucuresti cu domiciliul in jud Ialomita.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
AinurCosmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:57, 14 August 2018
Daca considerati ca nu ati savarsit contraventia aveti dreptul sa contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
Judecatoria competenta trebuie sa fie inscrisa in procesul verbal de contraventie.
Solicitati eliberarea unui certificat de grefa cu care va prezentati la politie sa va fie restituit permisul pana la o hotarare definitiva a instantei de judecata.
Pentru a ridica certificatul de grefa trebuie sa va prezentati la registratura judecatoriei. Plangerea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire, trebuie sa anexati chitanta de plata a taxei de timbru judiciar de 20 lei pe care o platiti la taxe si impozite, copie pv, CI, alte probe pe care le considerati necesare in aparare.
Platiti jumatate din minimul amenzii in termen de 2 zile lucratoare, daca pierdeti procesul veti achita amenda intreaga. Asta-i varianta de durata.
Varianta "scurta", sustineti testul 13/15 si solicitati reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile, testul il sustineti la politia care are permisul in evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis marian24gam marian24gam Buna dimineata. Acum 3 luni am fost depistat de catre radarul politiei (radar modelul vechi nu cel de pe MCV)cu viteza 104 km/ora in localitate.Cineva m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)