avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie amenda contraventionala Politia Locala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie amenda contraventionala Politia Locala Sect 4

Buna ziua, in data de 14.08.2018, am fost oprit si sanctionat de un politist din cadrul Politiei Locale Sector 4, pe motiv ca ma deplasam pe o strada cu sens unic si acces interzis. Situatia de fapt a fost urmatoarea: Ma deplasam cu masina regulamentar pe o strada cu circulatie pe ambele sensuri, din care la un moment dat apare semnul "accesul interzis pe sensul opus in care ma deplasam eu, nu pe partea dreapta pe care circulam regulamentar (semn pe care nu l-am observat). Intrat "pe interzis" am parcurs aproximativ 400-500 m dupa care un echipaj al Politiei Locale sector 4 m-a oprit si m-a sanctionat pe motiv ca am condus pe un drum cu accesul interzis. Culmea este ca in spatele masinii de politie la aproximativ 5 m era tot pe partea opusa sensului meu de mers alt semn de "acces interzis" I-am spus politistul ca nu aveam cum sa trec peste semnul de "acces interzis" intrucat el m-a oprit inainte de a trece de masina de politie, semnul de circulatie " accesul interzis" fiind amplasat dupa masina de politie. Acesta mi-a spus ca nu pt acest " interzis am fost sanctionat, ci pt semnul din spate cu 500 de m. Dupa ce mi-a verificat toate actele, mi-a aplicat amenda contraventionala si 2 puncte de penalizare; I-am spus ca vreaus a contest sanctiunea pe motiv ca semnul "accesul interzis" pt care m-a sanctionat nu este vizibil si ca dumnealui nu are nici o atributie sa ma sanctioneze fiind din cadrul Politiei Locale Sector 4, neavand atributii de politist rutier. Mai mult nu m-a lasat sa scriu motivele pe care le contest in P.V. mentionand ca el v-a scrie ce ii dictez; acesta mi-a inmanat actele insa nu mi-a inmanat P.V. sa verific daca a scris ce i-am dictat si sa semnez in dreptul declaratiei mele.
Conform Legii 155/2010, "Politia Locala are dreptul sa sanctioneze încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar."
In fapt, eu circulam regulamentar pe un drum public cu circulatie pe ambele sensuri, la un moment dat pe partea opusa sensului meu de mers, exista un indicator cu accesul interzis pe care era aproape imposibil sa-l observi fiind pe celalat sens de deplasare, drumul a devenit cu sens unic si am fost oprit de agentul de la Politia Locala la aprox. 500 de m de cand am accesat interzis pe acelasi acelasi drum pe care ma deplasam, iar in spatele masinii de politie fiind alt semn de accesul interzis; Poi cum vine logic asta, am intrat pe un drum cu accesul interzis, politia ma opreste, dar imediat dupa masina de politie exista alt semn de acces interzis, cu toate ca sanctiunea a fost acordata pt primul semn de acces interzis care nu era vizibil fiind pe sensul opus de mers?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 16:02, 14 August 2018
Aveți posibilitatea formulării unei contestații

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, sanse castig viorelpopescu viorelpopescu Am fost oprit in data de 18.03.2013 de un echipaj de politie (sectoristi, nu erau de la circulatie) pentru ca, dupa cum au scris ei in PV, {... a condus auto ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera necul necul Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este permisa oprirea autovehiculelor pe partea stanga a drumului public intruct in regulament nu se specifica cu litera ... (vezi toată discuția)
Buna seara, astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor ... Mariusmarusca Mariusmarusca Buna seara, Astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea interzisa, insa, am nevoie de cateva clarificari pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)