avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura Suedia cu apostila vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura Suedia cu apostila vanzare locuinta

Buan ziua!
As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii facuta in Romania. Este vorba de o fiica care are 3/4 mostenire dintr-o locuinta care ii face mamei procura sa vanda, mama avand 1/4 din mostenire locuinta. Am intampinat greutati la notari diversi, au spus ca nu e autentificata , ca este legalizare de semnatura numai si ca trebuie facuta la Ambasada Romaniei di Suedia. Fiica a platit multi bani pe aceasta procura iar ambasada este la 7 ore de drum, nu intelege de ce nu se poate cu procura cu apostila, desi are apostila. Mentionez ca Romania si Suedia sunt semnatatre ale Conventiei de la Haga Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
saphirr, utilizator
Cel mai recent răspuns: saphirr , utilizator 16:04, 20 August 2018
Pai tocmai v-am scris mai sus ca nu se poate si de ce...
Va multumesc, problema care nu este inteleasa este ca apostila se aplica tarilor care au aderat la Conventia de la HAGA care a avut ca scop eliminarea supralegalizarii actelor in tarile semnatare. Dar se pare ca la noi e ca la nimeni,nu se tine cont de aceste acorduri internationale
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
saphirr, utilizator
Supralegalizarea, apostilarea sunt niste chestii total diferite de autentificare.
In Statele Unite, de exemplu, autentificarea o poate face si vecinul de peste drum. Notar public poate fi adhoc oricine.
In Romania, procedura autentificarii este reglementata printr-o lege speciala si o poate face doar un notar public.
Sistemele legislative sunt diferite.
In Suedia nu se emit autentice, nu exista procedura autentificarii, iar actele emise de profesii cu denumiri omonime celei de notar public nu au aceeasi forta juridica.
Apoi, procurile intocmite la Consulat se inregistreaza in Registrul National Notariala de Evidenta a Procurilor, astfel incat la momentul vazarii procura va fi verificata. Poate a fost revocata sau poate mandantul nu mai e in viata.
Or, procurile intocmite la notarii straini nu sunt inregistrate si nu permit aceasta verificare.
Multumesc foarte mult pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imobil vândut cu procură făcută în străinătate la un notar, nu la consulat. se poate pune problema nulității relative sau absolute a contractului? Cristina 27 Cristina 27 Contract vanzare cumparare, vanzatorul cu domiciliu in Germania, imobil in Romania, a facut procura pt sotie(bun comun), dar nu la consulat, deci procura nu e ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)