avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum platesc TVA ca si freelancer la inceput de drum?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum platesc TVA ca si freelancer la inceput de drum?

Buna ziua.

Sunt un freelancer la inceput de drum iar problemele fiscale ma depasesc.

Doresc sa lurez ca si designer grafic pe o platforma online, insa mi se cere sa fac dovada ca sunt platitor de TVA. Ei bine, nu sunt :)))). Tatal meu insa este, dar firma sa nu are nici o legatura cu designul de orice fel si presupun ca in consecinta ar avea probleme mai departe din cauza codurilor CAEN.

Nu m-as inghesui totusi sa infiintez o firma noua pana nu testez cat de cat nisa. Daca ma arunc sa platesc taxe fara sa am nici un indiciu ca voi face profit, atunci n-am facut nici o afacere.

Cam ce ar fi de facut intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 08:48, 16 August 2018
Cine sunt clientii d-voastra? Veti emite factura catre platforma online?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Cum se pot înregistra în contabilitate în lei, facturile emise în valută - euro, usd etc. (pentru un srl)? ContSters451390 ContSters451390 Bună seara! Am o mare nelămurire în legătură cu emiterea facturilor în valută. În primăvara acestui an, mi-am înființat un SRL cu activitatea ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa fara diploma POM1980 POM1980 Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un PFA cu cod caen 7111, dar problema e ca desi am facut UAUIM,(Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu), ... (vezi toată discuția)