avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare de desființare a postului și de intrare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare de desființare a postului și de intrare forțată în preaviz. Ce atitudine legală se poate lua în acest caz?

Buna ziua, m-am intors din concediu medical la servici si am fost chemata de pe teren sub pretextul unei verificari de masina la birou unde mi s-a pus in fata o hartie prin care eram informata ca din acel moment se desfiinteaza postul meu din lipsa de activitate ( ceea ce nu este adevarat intrucat firma a deschis o noua unitate) si ca voi intra in preaviz de 20 zile pana la incetarea contractului de munca. Mi s-a cerut sa o semnez si sa predau bunurile firmei pe care le folosesc la servici unei terte parti. Persoana care mi-a prezentat hartia nu este seful meu direct, dar acesta a particita la discutie telefonic. Am cerut actul sa il iau pt informare, Mi s-a refuzat sa iau o copie decat daca semnez de primirea ei. Am refuzat si am cerut sa fac o poza la acea notificare. Ce atitudine legala se poate lua in acest caz? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ma_ri_a , utilizator 13:57, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa primirea deciziei de concediere, nu aveti decat posibilitatea contestarii ei la Tribunalul in raza caruia domiciliati, in termen de 45 de zile de la comunicare. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Ce acte trebuiesc depuse in vederea contestarii si ce asteptari pot avea, realistic vorbind?! cat poate dura un astfel de demers? Multumesc.
Se poate primi somaj pe baza deciziei de concediere?
Pentru instanta : Cerere de chemare in judecata la care atasati copie c.i.m. si copia deciziei de concediere.

Termen de solutionare : depinde de volumul de activitate al instantei respective.

Desfiintarea postului va da posibilitatea de a beneficia de somaj.
Multumesc frumos. Sunt presata sa predau bunurilor firmei cu care imi desfasor activitatea fiind in concediu medical. Este normal? Si mi se intarzie eliberarea adeverintei medicale cu zilele de concediu medical pentru medic.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
ma_ri_a, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva in baza art 65 cruela_m cruela_m Buna Ziua, Am o functie de conducere in cadrul unei firme olandeze, unde lucrez de 2 ani. In 21.11 superiorul meu imi transmite ca imi restructureaza postul ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere pescocu_010 pescocu_010 Buna ziua. Sunt angajat al unei societati si in urma solicitarii decontarii alimentarii cu combustibil si a platii salariului am fost chemat la sediul firmei ... (vezi toată discuția)