avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva in baza art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva in baza art 65

Buna Ziua,

Am o functie de conducere in cadrul unei firme olandeze, unde lucrez de 2 ani. In 21.11 superiorul meu imi transmite ca imi restructureaza postul , daca nu accept sa plec cu acordul partilor. Refuz sa dau un raspuns pana in 26.11 cand revin din concediul medical, moment in care imi solicita sa predau uneltele de lucru: masina, telefon, laptop. In 26.11 revenind la servici, imi transmite ca se vor restructura mai multe posturi, printre care si al meu. Se pregatesc hartiile, imi cere sa le semnez, dar refuz, solicitand o copie, eu necunoscand legea. Afectiunea avuta saptamana anterioara se agraveaza, pe fond de stres, iar la un control in 28.11, medicul imi recomanda cateva zile de spitalizare. In 04.12.( eu fiind internata din 28.11 pana in 6.12) soacra mea ridica de la posta, actele de concediere: decizia de restructurare, decizia de concediere in baza art 65 si invitatie la concurs, ce a avut loc in 3.12. In 12.12. revin la servici, nu imi sunt restituite uneltele de lucru, si timp de 8 ore , nu fac nimic altceva decat sa aplic la posturi, de pe telefonul personal.
De cand se considera comunicarea facuta, din 26.11, data deciziei sau 4.12 de cand s-au ridicat actele de la posta?
Colegii mei carora le-au restructurat si lor postul, (din 3.12 au ocupat posturile nou create, existand acte aditionale) nu le-a ridicat uneltele de lucru, am si dovezi in acest sens, se poate considera discriminare?
Ce termen am sa contest decizia in Instanta? 30 de zile de la data deciziei sau de la ridicarea actelor, transmise prin posta?
Este un abuz, am dovezi in acest sens; am solicitat, in scris, reducerea programului la 4 ore,copie dupa regulamentul de ordine interioara, fluturasele de salarii, care arata ca in fiecare luna am luat bonus de performanta, dar nu mi se raspunde si m-ar interesa sa aflu ce variante legale am pentru situatia mea.
Il pot actiona penal pe superiorul meu, pentru santaj, intimidare, discriminare? Mai ales ca sanatatea mea a fost afectata.
In realitate nu s-a restructurat niciun post de conducere, doar pe hirtie si nu se feresc sa arate asta.
Va rog dati-mi cateva sfaturi cum sa procedez.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 16 Decembrie 2012
Termenul de contestare a deciziei de concediere este de 45 de ziile de la data ridicarii acteor de la posta .. actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Vioreld Vioreld mai este obligatoriu ca in decizia de concediere sa se treaca daca i se ofera sau nu un alt post in firma? (vezi toată discuția)
Concediere victorm68 victorm68 As dori sa stiu daca este legala concedierea unui salariat prin invocarea reducerii de personal la unul din punctele de lucru ale angajatorului, unde ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa ccc jcm jcm Buna ziua! Urmeaza sa reincep serviciul dupa 2 ani de ccc. In urma unei discutii cu sefa mea, mi-a dat de inteles ca nu e obligata sa ma reincadreze pe acelasi ... (vezi toată discuția)