avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi bune :((
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi bune :((

nu am reusit sa gasesc un avocat care sa ma poata ajuta cu niste sfaturi. Acum cateva saptamani am avut un accident de masina in urma caruia o persoana a decedat. Impactul dintre masini a fost produs intr-o curba deoarece masina ce venea din sens invers nu si-a respectat banda de mers si ne-amm ciocnit, masina p care o conduceam oprindu-se pe banda inversa de circulatie. in masina mea mai era inca o persoana , iar in cealalta masina avea tot 2 oameni insa soferul a murit pe loc. Cand a ajuns politia la fata locului mau acuzat de omor spunandu-mi ca nam franat deloc si ca este vina mea. am uitat sa precizez k asfaltul era ud, afara fiind lapovita si ninsoare iar masina pur si simplu a patinat pe sosea neramanand urme deloc. am fost dusa la politie sa dau declaratie si am semnato, dar fiind in stare de soc nu imi mai amintesc ce am scris. Declaratia mea a fost luata ca si valida iar carnetul imi este suspendat fiind acuzata de art de mai jos din codul penal.nu am avut alcool in sange deloc,
vreau sa stiu ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept, care este suma maxima pe care o poate acorda judecatorul pentru partile vatamate? va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi,
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:23, 7 Noiembrie 2009
ART. 178
Uciderea din culpă
Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta săvârşită din culpă, de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate.
Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani.
Nu exista o suma maxima predeterminata care se poate acorda ca despagubire pentru daunele materiale si morale suferite de partile vatamate.
Aceasta suma se calculeaza de la caz la caz, in functie de prejudiciul dovedit.
Societatea asiguratoare poate plati daunele morale si materiale partilor civile.
Oricum va puteti schimba declaratia pe tot parcursul procesului penal, de cate ori doriti, mai ales avand in vedere ca prima ati dat-o in stare de soc.
Cel mai bun sfat e:ANGAJATI-VA AVOCAT!
chiar aveti o problema extrem de serioasa si daca nu sunteti asistata de la inceput se poate complica...chiar daca platiti despagubirile cerute de famile tot va exista dosar penal ...prin urmare, dupa parerea mea, nu despagubirile sunt cele ce trbuie sa va preocupe in rimul rand , ci apararea dvs. sa nu va alegeti cu condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)