avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare? fara "riscuri" pe viitor?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare? fara "riscuri" pe viitor?

Buna,
Am citit cate ceva din acest forum si vreau sa va felicit pt munca depusa. As avea si eu cateva nelamuriri daca puteti sa ma ajutati.
As dori sa vand societatea dar mentionez ca soc. are anumite restante catre furnizori si stat dar are si plati neincasate. Pe firma se mai afla si obiecte de inventar si bunuri pe care cumparatorul nu le doreste. Cum s-ar putea face cesiunea, astfel incat eu ca si vechi administrator sa nu mai raspund pentru deciziile, actiunile pe care le-am luat in acea perioada? Noul cumparator este perfect de acord cu aceasta actiune, dar avand in vedere ca am citit si am descoperit ca si prin preluare de active si pasive vechiul administrator tot poate sa raspunda de vechiile datorii etc in cazul in care noul adm. nu le achita. Ideea este ca as dori sa ma asigur din toate punctele de vedere ca eu nu o sa mai am nici o implicare viitoare cu ce anume s-a intamplat pe firma. Cu avocatul cu care am discutat mi-a dat o replica vaga in mom. in care i-am prezentat posibila desfasurare a lucrurilor ... Ma intereseaza pe concret ce actiuni sa iau: sa fac inventar, sa fac un raport de predare gestiune, bilant ... sa imi pastrez copie, dar unde se inregistreaza? act facut prin notariat? se depune la reg. com. impreuna cu toate actele? Nu stiu cum sa procedez :(
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:33, 9 Noiembrie 2009
Se face un act aditional si un act constitutiv actualizat, in care se mentioneaza tot ceea ce doriti voi cei care-l semnati, care nu e necesar sa fie intocmit de notar se poate face sub sub semnatura privata.
Dupa intocmirea acestuia trebuie noul asociat/administrator sa depuna actul la registru comertului pentru a se face modificarile cu privire la asociati/administratori, sediul etc.. ceea ce modifica actul aditional.
Indicat ar fi sa aveti o balanta la zi, eventual un bilant intermediar si o lista cu toate bunurile societatii care sunt in actele contabile evidentiate.
In cazul falimentului daca se constata de lichidator ca fostul administrator aadministrat defectuos societatea atunci vi se poate atrage raspunderea pentru sumele de bani identificate de acesta.
Multumesc mult pentru raspuns.
O alta intrebare ar fi: actul aditional trebuie dus impreuna cu noul act constitutiv la reg. com. daca am inteles bine?
O seara placuta!
Actul aditional nu este solicitat de toate filialele ONRC, insa in cele mai multe judete, da.
Buna ziua,
Pentru o mai bogata informare a Dvs.
vedeti si: www.avocatnet.ro/content/for...
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vacanta mony mony Asociatul X dintr-o S.R.L. unde mai sunt inca 2 asociati ,decedeaza si nu lasa mostenitori legali cunoscuti. Dupa 6 luni de la deces nu s-a depus nici o cerere ... (vezi toată discuția)
Bilant - schimbare nume firma, asociati si administratori Laura Stefan Laura Stefan Buna! In cazul unui SRL care si-a schimbat denumirea, actionarii si administratorul in februarie 2010, cum se procedeaza cu bilantul pe anul 2009 . Mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)