avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,am o întrebare,am o angajat cu carte de munca cu salariul minim,ea de fapt e bona fetiței,in mâna ia 1000 plus plătesc cartea de munca,acuma cică are dreptul la concediu 21 de zile lucrătoare ea a venit de ex.luna asta pana pe data de10 la munca după care are concediu pana pe data de 31,i-am dat aceeași bani,adică 1000 de lei la care sa îmi zică ca sunt bani de ........., in plus mai are dreptul la 6 zile e adevărat le plătesc la fel luna întreaga,problema e ca cam o luna pe an pe langa asta pleacă la fica ei,niciodată nu i-am băgat concediu fără plata pana la urma am cotizat la stat dar asta nu se ia in calcul?in plus de sărbătorile de iarna 2 sapt iarăși nu vine,și de paști la fel și acuma ii mai trebuie 21 de zile,e corect?are dreptul la toate sărbătorile legale?pana la urma nu trage la norma e bona atât!va multumesc!

Am uitat sa specific ca niciodată nu ma anunța ca își ia concediu de ex acum m-a anunțat cu 2 sapt înainte.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 16 August 2018
1. Orice salariat dreptul la un concediu de odihnă anual, pe care angajatorii sunt obligați să îl acorde, iar angajații să îl efectueze.

Prin urmare, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

2. Art.139 C.mun
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane;
- Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- 1 iunie;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.

Prin urmare, indiferent de sectorul de activitate privat sau bugetar, exceptie situatiile in care nu se poate intrerupe activitatea, toti salariatii au dreptul la aceste zile.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala zsoli71 zsoli71 Buna ziua, Sunt de religie romano-catolic, lucrez in administratie publica. As dori sa stiu daca am dreptul la vinerea mare si a doua zi de Paste, conform ... (vezi toată discuția)
In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)