avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca perioada concediului pentru ingrijire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca perioada concediului pentru ingrijire copil

Am citit si alte topicuri prin care s-a discutat vechimea in munca, insa speta urmatoare nu am identificat-o.
Asadar, o mama a beneficiat de concediu pentru ingrijire copil in perioada 2004-2006 si nu i se considera, de catre societatea la care lucreaza, vechimea in munca, drept conferit prin OUG 148/2005 art.18 alin.7 (adaugat abia in anul 2007) pe motiv ca nu se aplica inainte de data la care a fost introdus.
Este corect asa? Nu are si aceasta mama dreptul prevazut de actul normativ de mai sus, respectiv vechime in munca si in serviciu? De ce beneficiaza de vechime in munca doar cei de dupa 2007 si nu si cei dinainte??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 6 Noiembrie 2009
Deoarece Legea nu are caracter retroactiv , ci se aplica numai pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu crestere copil - se considera vechime in munca? irinel iordan irinel iordan buna seara, am doi copii nascuti in oct. 2000 si febr. 2004. pt. primul mi se ia in calcul concediul de doi ani la calcularea sporului de vechime, iar pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca pt.spor/pt.stagiu cotizare elamihaela elamihaela O persoana fizica a avut o perioada(6 luni, de exemplu) un contract de parteneriat cu o pers. juridica. Pe aceasta perioada a incheiat un contract de asigurare ... (vezi toată discuția)