avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescripția unei datori
Discuție deschisă în Executare silită

Prescripția unei datori

Am luat in 2008 diferite electrocasnice de la cetelem inf, am rămas restanta in 2009 cu suma de 1500 ron. Nu am primit nimic până astăzi ( 16.08.2018)cand am primit o adresa in care ma somează să achit această sumă ,în caz contrar vor proceda la executarea silită. În aceeași adresă imi aduce la cunoștință că și-au schimbat numele din cetelem inf in .....
Intrebarea mea este, daca datoria nu s-a prescris ? Au trecut 10ani. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:25, 17 August 2018
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei solicitand constatarea prescriptiei prin 3 ani!
Da, pare sa se fi prescris.
Faceti contestatie urgent la instanta.
E un artificiu de care se prevalează sperând că veți achita!
Ce contestație să faceți dacă nu există nicio executare silită?
Stați liniștită iar dacă va exista vreo executare (deși mă îndoiesc), veți invoca excepția prescripției.

Pe de altă parte, dacă cumva somația a fost făcută prin executor, atunci ați putea formula contestație însă, din ce am observat din practică, atunci când datoriile sunt prescrise mandatul executorului e limitat la somație.
In mod normal ar trebui sa mearga la avocat.
Daca este somatie trebuie vazut exact...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a prescris datoria? CristiZau CristiZau Buna, am un credit personal la banca luat in 2012 sau 2013. Eu sunt stabilit in alta tara si nu am platit nimic de aproximativ 5 ani. In urma cu un an sau doi ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutooor!!! executat silit desii am achitat in 2008 anticipat!! julius.jr julius.jr in dec 2004 finii mei au luat prin credit de la CETELEM, electrocasnice. au achitat la zi pina in ianuarie 2006. pentru ca au ramas someri in Romania au plecat ... (vezi toată discuția)