ynocentta a scris:
Autorizatia se afla la solicitant ,respectiv la asociatia de proprietari
Dar si emitentul autorizatiei, respectiv primăria, serviciul urbanism detine toate documentele in baza cărora s-a dispus emiterea autorizatiei de constructie, autorizatie semnata de catre primar
Intr-o asociatie de proprietari problemele se solutioneaza cu decenta, cu intelegere si cu toleranta
Nimeni nu contesta disensiunile si diferentele de opinie intre locatarii unui imobil, dar totusi toate problemele într-o asociatie de proprietari trebuiesc analizate si asumate cu responsabilitate-obiectiv si impartial.
Așa este, actele respective sunt și la Asociația de Proprietari, și la Primărie !
Cum falsa noastră președintă (ne-proprietara) refuză de 5 ani să răspundă la Petiții și Contestații, pentru a ne da dreptul, conform Legii 230/2007, art.10, la ORICE ACT al Asociației pentru consultare și foto-copiere (noua Lege 196/2018 va permite acest drept de a copia actele Asociației),
ne rămâne soluția ca Primăria să ne dea dreptul să consultăm și să foto-copiem acele documente cerute, care-mi aparțin și mie, ca membru proprietar al acestei Asociației, mai ales că am nevoie să mă apăr în dosarele civile contra conducerii ilegale și abuzive a Asociației noastre !
Am trecut de mulți ani de faza negocierilor și a bună-voinței și trebuie să acționăm doar pentru a aduce probe ale înșelăciunilor și ale abuzurilor acestor așa-ziși șefi ai Asociației, care încalcă legile en-gros, fără rușine sau frică de legi.
REPET: Avem noi dreptul legal de a cere Primăriei (oricărei instituții de stat) orice document care, de fapt și de drept, îmi aparține și mie, ca membru proprietar într-o Asociație, precum este Autorizația de Construire, pentru a vedea legalitatea întocmirii lui ?
Trebuie să-i replic lui Ynocentta: am fost chiar și la Arhitectul Șef al orașului, care mi-a zis, textual, că „ACEL SEDIU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI A FOST TOTAL ILEGAL CONSTRUIT ÎN 2010, MAI ALES CĂ ȘI ACUM, DUPĂ 8 ANI, ARE AUTORIZAȚIE ... PROVIZORIE ȘI NU S-A CONSTRUIT ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE, PENTRU A AVEA CONSIMȚĂMÂNTUL PROPRIETARILOR ASOCIAȚIEI.”
Atenție, acel sediu s-a construit prin blocarea unui pasaj de circulație publică vechi din 1964 și prin Ordonanță Președințială trebuiau stopate lucrările .. .dar nu s-a conformat nimeni
Apropo, legile spun că era nevoie de semnăturile a minim 2/3 din totalul proprietarilor, adică de minim 306 semnături, pentru a putea exista vreo Autorizație de Construcție.
Fără consimțământul membrilor proprietari ai unei Asociații, orice act încheiat, chiar și de Primărie, devine nul sau anulabil, de fapt și de drept.
Ca să fiu mai clar și mai concis, inclusiv cei de la Oficiul de Cadastru au zis că acea construcție a fost total ilegal construită. Și atunci, cum de este în picioare acest sediu ilegal și care blochează accesul locuitorilor din zonă, știind că are Autorizație Provizorie și acum, după 8 ani ?
Citiți ce document am primit de la Cadastru în 2013, ca dovadă a ilegalității construirii acelui sediu în 2010 -
[ link extern ]