Buna ziua ..Dupa cat timp dupa depunerea actelor de somaj se da ? eu am fost angajata aprx 2 ani la o firma pana in aprilie anul acesta cand domnul administrator a lasat balta firma si a plecat in tara sa natala ...m-a lasa cu ochii in soare ca sa zic asa ..nu aveam cum sa demisionez fara stampila si semantura acestuia ca nu o avea nimeni decat dansul..cand a revenit in tara ,adika acum vreo 2 luni am reusit sa incetez CIM la aceasta firma ..acum as vrea sa intru in somaj pentru ca nu am un loc de munca si se gasesc cam greu ...mai pot primi ceva si din urma in aceasta situatie?multumesc frumos
daca cumva ati incetat contrcatul prin demisie, nu aveti dreptul la somaj
Daca ati incetat cu art 65, concediere, atunci da, aveti.
Pentru ca au trecut 2 luni de la data incetrii contractului de munca, veti primi somaj de la data la care depuneti dosarul complet.
Prima plata se face in luna urmatoare depunerii dosarului (daca nu sunt probleme privind confirmarea stagiului, situtia aceasta poate fi daca ati lucrat in mai multe judete).
data la care se primesc indemnizatiile o veti afla daca intrebati cand depuneti dosarul, cred ca nu e o data fixa pt toate judetele.