avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... casa in viager
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

casa in viager

Mama si tatal meu vítreg au cumparat impreuna cu fratele meu si respectiv sotia lui o casa cu contract de uzul fruct viager pentru parinitii mei pana la decesul lor. Eu nu mi-am dat semnatura la intocmirea actelor, si la renuntarea drepturilor asupra acestui bun. Acum 4 ani mama a devenit vaduva ,si de atunci sunt probleme fratele meu se comporta urat cu ea ,fiica lui respectiv nepoata mea de asemeni . Vreau sa va intreb daca exista vre-o cale care sa le interzica sa mai locuiasca cu mama ,este o persoana de 77 de ani si traieste cu frica si in tensiune mai tot timpul. Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Simona967, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:04, 17 August 2018
Desigur ca mama ii poate obliga sa iasa din casa in orice moment
Mama are un drept de uzufruct viager, in traducere, are dreptul de a folosi casa exclusiv, pe toata durata vietii.
Ce inseamna exclusiv? Inseamna ca toate celelalte persoane care stau in casa sunt tolerati.
Ce inseamna tolerati? Inseamna ca mama ii poate da afara din casa oricand doreste.
Daca nu pleaca de buna voie, poate chema politia oricand, mai ales daca e vorba de violenta verbala sau abuz asupra batranilor (cauzarea fricii).
Noile reguli obliga politia sa ii indeparteze din imobil imediat.
Si nu au dreptul sa se mai intoarca.
Fratele si sotia au dreptul de proprietate nuda, adica incomplet. Ei nu au dreptul deplin de proprietate decat dupa stingerea dreptului de uzufruct care are loc doar la momentul mortii mamei, nu inainte. (e un drept viager)
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa aflu marinutza marinutza buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae. Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)