avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Card de sanatate nevalidat la externare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Card de sanatate nevalidat la externare

Tatal meu a fost internat pentru o urgenta chirugicala la un spital judetean. Acolo i-a fost amputat un deget si i s-a facut tratament o saptamana.
La externare, nu i-a fost validat cardul de sanatate, nu i l-a cerut nimeni! Ne- au spus doar sa venim a doua zi dupa hartii, caci nu le au gata. ! L-am dus in aceeasi zi la un alt spital de provincie, pt continuarea tratamentului. Acolo a fost internat pe baza cardului de sanatate.
Ne-am prezentat la spitalul judetean dupa hartiile de externare si ne-au spus ca nu i s-a validat cardul si ca nu isi pot deconta cheltuieli de 3 200 lei. Spitalul unde este acum internat nu ne poate da cu imprumut pt cateva ore cardul, sa il valideze cei de la primul spital... ce e de facut?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
mishuletz, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:44, 17 August 2018
De ce este nevoie sa va dea spitalul cardul personal al tatalui dvs. ? Nu este legal sa il retina pe perioada spitalizarii.
Solicitati conducerii spitalului (daca este cazul, chiar in scris, cu nr. de inregistrare/ data) sa predea cardul de sanatate posesorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce trebuie sa stea cardul la casa de sanatate? negru daniel negru daniel buna dimineata , asi dori sa ma ajutati in legatura cu cardu de sanatate , am un unchi bolnav paralizat la pat datorita unor atacuri celebrare si beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Cardul european de sanatate gabri22 gabri22 Buna ziua am si eu o intrebare referituare la cardul european de sanatate....tatal meu a fost gasit cu o tumoare la gat in spital in romania....nu a facut ... (vezi toată discuția)
Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)