avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa un parinte decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa un parinte decedat

Buna ziua,

Socrul meu a decedat acum 7 ani. Sotia si cei 3 copiii nu au dezbatut mostenirea pana in acest moment (apartament cu 4 camere). Apartamentul a fost achizitionat de socrii mei de la ICRAL in 1974-1975, pe actul de proprietate aparand amandoi.
De asemenea, socrilor mei le-a mai murit un baiat acum 27 de ani (in varsta de 16 ani).

In situatia data, cum se calculeaza cotele de mostenire? Cum trebuie procedat? Poate fi indepartat de la mostenire unul dintre copii?

Multumesc anticipat de raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
1603, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:04, 20 August 2018
Se va dezbate numai cota de 1/2 detinuta de decedat, cealalata cita de 1/2 apartine sotiei
Din cota de 1/2 a decedatului copiii innviata vor mosteni 3/4 iar sotia supravietuitoare 1/4.
Niciun mostenitor nu poate fi indepartat.
Cota copilului decedat? Sau acesta nu se mai ia in considerare?
Cum nu mai este in viata si nu a avut mostenitori se va redistribui celorlalti mostenitori, copii si sotie supravietuitoare.
Stiu ca taxa de mostenire trebuie platita de toti mostenitorii. Intrebarea mea este: fiecare mostenitor va plati conform cotei care ii revine sau taxa se va imparti in mod egal intre toti cei ce vin in concurs la succesiune?
Atata timp cat masa succesorala se imparte pe cote este normal ca si chletuielile sa se imparta la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un ap. cumparat ampreuna fiiind an acte co-proprietari? pavel1960 pavel1960 dupa 27 ani de casatorie ce drepturi am la un ap. cumparat ampreuna,nu avem copii,nici sotia (decedata)nu are copii din alta casatorie,an schimb ai traiesc ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune pungasa pungasa tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)