avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau să mă căsătoresc civil dar sunt în arest la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau să mă căsătoresc civil dar sunt în arest la domiciliu. Ce am de făcut, cum se procedează?

Buna ziua, doresc neaparat sa fac actele de căsătorie deoarece am aflat ca o sa avem un copil eu si prietena mea. Problema este ca ma aflu in arest domiciliar si nu stiu ce am de făcut. Fac doar o simpla cerere la instanta pt a-mi permite sa merg impreuna cu ea la starea civilă si la analizele pentru căsătorie?? Daca vrea sa stie judecătorul intervalul orar adresa de la statea civilă etc cum procedez? Va Multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai da telefon o data la Starea Civilă şi spune-le că arestul la domiciliu este considerat tot arest preventiv. Beneficiezi de aceleaşi drepturi şi garanţii legale.
Cere să vorbeşti cu şefa de birou de la Starea Civilă sau juristul lor şi spune-le că ai discutat cu specialiştii de la avocatnet.

Dă telefon la ziar. Poate iese de un articol.
Oi fi tu arestat şi cine ştie, poate chiar infractor, dar asta nu înseamnă că au dreptul să îţi încalce drepturile sau să se pună în calea fericirii tale.
La urma urmei le ceri să respecte legea, nu le ceri favoruri personale.

Spune-le de DECIZIA Curţii Constituţionale Nr. 22/2017 din 17 ianuarie 2017
"Curtea apreciază că stabilirea naturii măsurii preventive a arestului la
domiciliu în sensul că aceasta este o măsură preventivă privativă de libertate
determină faptul că aceasta trebuie însoţită de ansamblul garanţiilor recunoscute în
cazul măsurii preventive privative de libertate a arestului preventiv
. Această
concluzie se impune, având în vedere, pe de-o parte, similitudinea celor două
măsuri din perspectiva naturii şi a substanţei acestora, aspect stabilit atât de Curtea
Constituţională, cât şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului"
Bun ziua,

conform art.221 alin.6 CPP
La cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.

Deci, dvs puteti inainta judecatorului- de dreoturi si librtati, de camera preliminara, de fond- depinde in ce stadiu va aflati cu procesul- o cerere prin care solicitati deplsarea la unitatea medicala in vederea efectuarii de analize medicale, precum si deplsarea la starea civila pt cununie.
aceasta solicitare trebuie bine argumentata- e bine sa o faceti prin intermediul unuii avocat care sa v-o sustina si la instanta.

Va Multumesc!
CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

Bun ziua,

conform art.221 alin.6 CPP
La cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.

Deci, dvs puteti inainta judecatorului- de dreoturi si librtati, de camera preliminara, de fond- depinde in ce stadiu va aflati cu procesul- o cerere prin care solicitati deplsarea la unitatea medicala in vederea efectuarii de analize medicale, precum si deplsarea la starea civila pt cununie.
aceasta solicitare trebuie bine argumentata- e bine sa o faceti prin intermediul unuii avocat care sa v-o sustina si la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la arestul la domiciliu cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca institutia arestului la domiciliu mai este la ora actuala reglementata in noul cod de procedura penala?! Am inteles din dezbaterile ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)