avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cineva a luat cu buletinul meu, fără să știu, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cineva a luat cu buletinul meu, fără să știu, credit de la un IFN iar acum nu-l mai plătește. Firma a spus că nu are ce să facă, ce mă sfătuiți?

Cineva a luat cu buletinul meu un imprumut de la provident o perioada scrisorile imi erau luate din posta de persoana respectiva dupa nu le-a mai luat din frica sa nu imi ia casa am platit am sunat la provident si au zis ca nu au ce sa faca
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 23:27, 3 Septembrie 2018
Este grav ceea ce spuneti...puteți face plangere la parchet împotriva acelei persoane care S a folosit de datele Dvs pentru împrumut...
Mi se pare halucinanta situatia. Adica dvs ati platit un imprumut pe care altcineva l-a facut pe.baza unui fals in acte si a unor.documente false doar de teama executarii? De ce nu v-ati adresat politiei, procuraturii, la constatarea falsului? Este.evident ca pt a va executa creditorul trebuie sa demonstreze ca dvs ati fost cel ce a luat imprumutul, in cazul unui fals nu are nicio sansa. De ce nu ati vorbit cu un avocat legat de procedura executarii, respectiv a plangerii penale pt fals in documente, in loc sa platiti? Este clar ca Provident nu are ce face, aici competenta au politia si procuratura. Dvs trebuie sa depuneti plangeri -singur sau ajutat de sfatul unui avocat - si sa solicitati Provident returnarea banilor achitati in baza presiunii exercitate si dobanditi nelegal de acestia.

Mela1234 a scris:

Cineva a luat cu buletinul meu un imprumut de la provident o perioada scrisorile imi erau luate din posta de persoana respectiva dupa nu le-a mai luat din frica sa nu imi ia casa am platit am sunat la provident si au zis ca nu au ce sa faca

Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
Dupa cum prezentati dvs cazul concluzia este ca erati de acord cu acest aranjament, de ce si in ce scop, numai dvs puteti sti.
O analiza a spetei prezentate de dvs da urmatoarele rezultate:
1) CNI-ul dvs a fost folosit la obtinerea creditului;
2) Ati fost de acord sa platiti ratele creditului in locul persoanei care a abuzat de dvs (prin uzurpare de identitate);
3) Persoana va este cunoscuta, altfel ne-ati fi indicat furtul CNI:
4) Nu ati depus nici o plangere atunci cand ati "descoperit" excrocheria, in plus, in loc sa denuntati persoana, ati continuat sa platiti ratele.
Nu credeti ca ar fi timpul sa faceti fata responsabilitatilor?
Provident ar putea fi tras la raspundere pt o acordare de credit fara procura legala daca creditul a fost acordat in urma prezentarii fizice a solicitantului.

@ Demos Sa o luam mai usor..zic eu. Nu suntem nici politisti, nici judecatori.

Omul a pus o intrebare. Sunt multe persoane carora le este teama de executare silita, se panicheaza si platesc. Indicat ar fi sa depuneti plangere penala impotriva pers respective. Si totodata sa aduceti la cunostinta Provident cele intamplate, cu mentiunea ca ati demarat procedura penala.
Luatul mai usor nu exclude utilizarea unui verb clar si la obiect.
Daca un utilizator considera ca fiind o injustitie, o excrocherie, etc..., o speta, el are libertatea/dreptul de a o supune comunitatii avocatnet.ro.
La randul ei, comunitatea avocatnet.ro are atat dreptul cat si datoria de a spune clar utilizatorului care sunt implicatiile juridice ale textelor supuse analizei.
Daca textul supus are lacune, este imprecis sau lasa loc la interpretari, este obligatia noastra de a explica utilizatorului la ce trebuie sa se astepte in diversele interpretari posibile.
Sa nu uitam ca dpdv deontologic trebuie sa tratam utilizatorii ca fiind dpdv intelectual egalii nostri (cunoasterea legii nefiind decat o forma a cunoasterii umane).
Departe de mine intentia de a me substitua unei instante sau organelor de ancheta.
Oricum nu vad cum s-ar putea face o ancheta pe site-ul nostru fara a incalca principii democratice elementare, ceea ce ar produce un hiatus deontologic.

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn fals tmsc tmsc Buna ziua. Am o problema putin mai complicata in legatura cu un asa-zis imprumut la Provident. Acum vreo 2 saptamani m-am trezit acasa cu un plic de la o ... (vezi toată discuția)
Tergiversare procuror yamada yamada Am descoperit ca un fost angajat, beneficiind de stampila firmei mele, a falsificat mai multe adeverinte de salariat pe numele unor persoane care nu figurau ... (vezi toată discuția)
Credit pe numele meu Flaviasuciu Flaviasuciu Buna ziua, Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as ... (vezi toată discuția)