avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare procuror

Am descoperit ca un fost angajat, beneficiind de stampila firmei mele, a falsificat mai multe adeverinte de salariat pe numele unor persoane care nu figurau ca salariate in firma mea. Cu aceste adeverinte false, si in cardasie cu operatorii unor IFN, a luat imprumuturi de peste 500.000 RON, fara ca persoanele respective sa stie sau sa semneze acele contracte de imprumut. Mai mult decat atat, printre contractele de imprumut se afla si doua contracte pe numele meu. Atunci cand am descoperit, m-am deplasat la sediul IFN si mi s-a confirmat contractele respective si am putut vizualiza contractele de imprumut pe numele meu, care erau semnate de o alta persoana, la care erau atasate copie dupa CI al meu, probabil luate din sediul firmei mele.
Am facut plangere penala la Parchet impotriva fostului angajat, sperand intr-o solutionare rapida. Dosarul a ajuns la un agent de la o circa de politie la care am fost chemat pentru o noua declaratie, spunandu-mi ca faptele sunt de gravitate foarte mare. La o saptamana dupa ce am dat aceasta declaratie, mi s-a comunicat ca procurorul a rechemat dosarul si trimis catre Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bancare. De atunci nu am mai primit nicio informatie si se pare ca dosarul nu a mai plecat de acolo. O data la 3-4 luni merg la Parchet ptr a afla in ce stadiu se afla ancheta si mereu mi se spune ca este in lucru. Mentionez ca plangerea a fost facuta in vara anului trecut si desi a trecut mai bine de un an, se pare ca se bate pasul pe loc.
Mi-am facut curaj si am mers din nou la sediul IFN, iar de acolo mi s-a spus ca totul e in regula, creditele sunt achitate, iar eu nu mai figurez ca as as avea vreun imprumut, desi in computerul firmei figurez ca am fost client IFN. E foarte posibil ca operatorii IFN sa fi reglementat situatia, dar ramane acuzatia de fals si uz de fals, etc.
Nu am cunostiinte ca la sediul IFN sa se fi deplasat vreun agent de politie/procuror, iar ancheta sa nu fie inceputa. Totodata, am suspiciunea ca cineva are interesul sa se bata pasul pe loc, iar eu sa astept in zadar. Pana cand ?
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Exista posibilitatea sa nu primesc raspuns la plangerea mea,sau dosarul sa ramana pierdut sau sa primesc raspuns de lipsa probe ?
Cat trebuie sa astept ?

In speranta unor raspunsuri, va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:23, 16 Septembrie 2011
Puteti adresa o plangere/sesizare prim-procurorului parchetului.
Daca lucrurile s-au rezolvat la IFN, nu este cazul sa fiti prea insistent si sa cereti grabirea solutionarii plangerii penale.
Nu de alta, dar nu va doriti o solutie de neincepere a urmaririi penale din cauza ca "sensibilitatea" procurorului de caz a fost "afectata" de insistenta dvs.
Aveti rabdare. O solutie vi se va comunica pana la urma.
Sa speram ca va fi si favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care-i solutia? emanuelaasandei emanuelaasandei Buna ziua! In luna iulie 2008, atat eu cat si mama mea am dorit sa facem cate un credit la o IFN, sunand la un numar de tel gasit pe un afis , in care se ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru marturie mincinoasa Dulcina Dulcina Bine v-am regasit! Supun atentiei d-voastra, urmatoarea speta: in dosarul civil aflat pe rol la Judecatoria sect 1, martorul paratei, depune marturie ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura privata si uz fraudulos a stampilei Credit Star Credit Star buna ziua, am descoperit acum cateva zile ca o fosta colaboratoare si-a completat o adeverinta de venit falsa, in care mi-a falsificat semnatura mea, eu fiind ... (vezi toată discuția)