avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificare semnatura privata si uz fraudulos a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificare semnatura privata si uz fraudulos a stampilei

buna ziua,
am descoperit acum cateva zile ca o fosta colaboratoare si-a completat o adeverinta de venit falsa, in care mi-a falsificat semnatura mea, eu fiind manager la momentul respectiv, a patronului si a utilizat stampila firmei pe care numai eu aveam voie sa o utilizez. nu stiu cum a intrat in posesia acesteia deoarece o tineam un biroul meu. am mai gasit un alt dosar de credit pe numele surorii ei , completat tot de ea, cu adeverinta falsa eliberata de societatea colaboratoarei mele, dar pe care iar mi-a falsificat semnatura ca si cand eu as fi intocmit acel dosar de credit, eu fiind broker credite. sunt 3 astfel de dosare de a caror existenta nu am stiut, le-am gasit copia scanata pe un cd care era undeva intr-un birou al firmei mele, probabil de cand lucrase ea la mine.
va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca este fals in acte de care nu am stiut, si din cate stiu eu, pot fi si eu banuita de complicitate daca nu spun nimic. originalele nu mai exista pt ca distrugem hartiile periodic, pastrand doar aceste copii scanate in calculator pt baza de date.
o pot da in judecata? trebuie sa ii fac plangere? mentionez ca persoana respectiva are sa imi dea o suma foarte mare de bani pe care nu mi -a returnat-o dat fiind faptul ca nu am inscrisuri. vreau sa fac totul absolut legal.
va multumesc anticipat!
Buna ziua, trebuie sa intocmiti o plangere penala in care veti sesiza faptele comise de colaboratoare, la care veti atasa copii dupa inscrisuri. plangerea penala o veti depune la parchetul de pe langa judecatoria pe raza careia se afla sediul societatii dvs.
multumesc pt raspuns.
una din societati, cea a fostului meu patron a carei stampila a folosit-o este din alt oras. nu a folosit de la societatea mea nimic, doar semnatura mea a falsificat-o si a fostului patron. unde trebuie sa fac plangerea? in orasul de unde este fostul patron sau in orasul de unde sunt eu si este si ea?
multumesc
Plangerea penala se poate depune la POl . , respectiv Parchetul in a carei raza teritoriala a fost savarsita infractiunea , sau in a carei raza teritoriala e situata societatea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in calitatea de girant pnaitmihaela pnaitmihaela Buna ziua, Ma aflu in mijlocul unei mari probleme si am nevoie de un sfat daca se poate. Am fost rugata in decursul anului trecut de o colega sa o girez ... (vezi toată discuția)
Ordin de plata falsificat!! allexx allexx speta:asociatul unei firme a falsificat ordinul de plata si l-a trimis prin fax firmei partenere,determinand soferul acesteia sa descarce marfa.Mai exact,a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru fals si uz de fals utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu o intrebare: administratorul unei societati, care este si asociat cu 95% din capital a semnat in locul celuilalt asociat. Acesta din ... (vezi toată discuția)