avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces in apartament

Buna ziua. Locuiesc la et 4 al unui bloc de 10 etaje. De curand la etajul 2 si 3 au apărut scurgeri de apa in baie. Vecina de la et 2 solicita accesul în apartamentul meu cand are ea timp, indiferent de ce alt program as avea eu. Am permis accesul instalatorilor șansei care mi-au spart peretele jos în baie pt verificare si au constatat că se scurge apa de la un etaj superior. La etajul superior nu s-a descoperit nimic. Acum vecină imi impune prezența instalațiilor care doresc sa dea o altă gaură mai sus în perete pt a depista problema. Intrebarea mea este: daca țeava nu este spartă iar apa se prelinge de undeva sunt obligată să permit accesul la orice ora vrea ea? Dacă prima constatare a fost ca pb nu este de la mine si ins6alatorii nu stiu unde sa caute trebuie să ii las sa imi spargă tot peretele? Care sunt drepturile si obligatiile mele locative în acest caz? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:56, 20 August 2018
Atat legea in vigoare cat si acea care urmeaza sa intre in vigoare la 28.09.a.c. obliga proprietarul sa permita accesul in apartament a reprezentantului asociatiei pentru remediere defectiune la instalatia comuna
Amanuntele=data,ora accesului in apartament sunt aspecte care se clarifica amiabil intre parti
Este si interesul dv sa permiteti accesul instalatorului pentru remediere defectiune pentru a indeparta situatiile neplacute=inundatii
Sunt cazuri in care evidentierea factorului generator al inundatiei este mai greu de gasit si necesita verificari repetate care implica interesul si buna credinta a tuturor partilor implicate pentru solutionare rapida
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permiteti accesul doar cand aveti dvs timp.Anuntati instalatorii cand sunteti acasa.Instalatori cam de mana a doua...nu se sparg peretii pentru a constata spartura...acum se folosesc camere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Reparatii teava apa comuna la bloc chirocili chirocili Mi s-a udat peretele dintre bucatarie si hol (unde este un rapitz). Am spart peretele si instalatorul mi-a spus ca defectiunea nu este la mine ci probabil la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un membru al unei asociatii de proprietari ContSters99595 ContSters99595 Sunt proprietara unui apartament situat la etajul1intr-un bloc din Poiana Brasov, pe care il folosesc numai pentru recreere. Din anul 2008 am baia inundata ... (vezi toată discuția)