avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verba de constatare a contraventiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verba de constatare a contraventiei

Buna ziua.
Tatăl meu a primit un proces verbal de constatare a contravenției in care scrie asa :
Prezentul proces verbal de constatare a contravenției(pvcc) a fost întocmit la data de 17.07.2018. (El a primit plicul in data de 17.08.2018 in cutia poștala)
Doamna respectiva agent constatator a scris ca a constatat in data de 17.07.2018 ca vehiculul categoria A a circulat in data de 24.03.2018 fără rovinieta.
El a fost cu masina categoria B nu categoria A.
Ce se poate face in situația asta?
Se poate depune contestație?
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la întrebare aici sau pe mail angela_18tm@yahoo..com
Multumesc frumos. O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Angelaangela2015 , utilizator 23:25, 20 August 2018
Daca a avut rovinieta atunci puteti depune contestatie impotriva pv si prezentati dovada platii rovinietei.
In cazul in care nu a avut rovinieta valabila nu merita sa contestati amenda deoarece se va constata ca a fost o eroare materiala, oricum pentru categ A amenda este mai mica decat pentru cat B.
Va faceti calculele si vedeti cum iesiti mai ieftin!
Ok.multumesc frumos pt răspuns.
Se poate plati și la oficiile poștale amenda?
sau unde se poate plăti fără sa mai trimit dovada ca am plătit?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Razvan192 Razvan192 Am o nelămurire cu privința unei amenzi de rovinieta!mentionez de la început ca mașina cu care circul am cumparat-o de la un var,și încă este pe numele ... (vezi toată discuția)