avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere/acord mediator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere/acord mediator

Buna ziua
In luna octombrie 2017, m-am despartit de fosta mea concubina dupa o relatie de 10 ani!
In urma acestei relatii a rezultat un minor aucm in varsta de 7 ani!
in luna Noiembrie am semnat cu aceasta un acord la mediator in care se stabilea ca domiciliul minorului ramane la mine, custodia fiind comuna, mama avand drept de vizita de 3 ori saptamanal , si se poate interesa de starea lui, si de situatia scolara! Ultimul wekend din luna in intervalul Vineri 20;00pm, - duminca 20 :00 pm aceasta il poate lua la domiciliul ei,!
De asemenea aceasta s-a angajat sa plateasca o pensie lunara de intretinere in cuantum de 500 de lei ptr intretinerea minorului!
Mentionez ca in prima luna aceasta l-a vizitat si s-a interesat de el, l-a sunat etc... uilterior vizitele rarindu-se, aceasta nu a fost niciodata la el la scoala nici nu s-a interesat de situatia lui!
In ceea ce priveste pensia de intretinere aceasta a trimis bani doar pentru perioada ianuarie - mai 2018 , suma lunara fiind de doar 250 de lei!
Luna decembrie a omis-o iar din mai nu i-a mai trimis nimic!
IN wekend l-a luat doar cand a trebuit eu sa plec din oras si am insistat foarte mult, iar atunci cand il lua, illua vinerea la ora 23:00 si il aducea duminica dimineata!
Motivarea acesteia pt faptul ca nu a mai trimis bani a fost ca a primit o proprire pe salariu pt suma de 3000 de lei din partea companiei Provident, iar acestia i opresc o parte din salariu si nu isi mai permite sa plteasca nici cei 250 de lei lunar!
Mentionez ca aceasta lkucreaza la o ciorbarie, luand un salariu de 2000 de lei in mana , plus tipsuri si bani de taxi!
De asemenea mentionez ca acordul mediatic a fost aprobat de instanta si s-a dat o decizie definitiva!
I*ntrebarea mea este care ar fii cea mai buna solutie pt a ma asigura ca cel mic primeste macar drepturile materiale cuvenite daca aceasta nu mai isi de interesul in cresterea acestuia!~
Am fost sfatuit catre plangere penala pt abandon familiar sau executare silita pe salariu!
In cazul plangeri pt abandon stiu ca tre sa treaca o anumita perioada! daca ea a platit cateva luni jumatate din suma se mai ia in calcul? desi sunt 3 luni cumulate in care nu a trimis nimic...
IN cazul executari voi platii eu in avans taxele executorii? cum se calculeaza suma datorata ,si ce suma lunara se poate recupera?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 18:25, 21 August 2018
Puteti recupera suma lunară mentionata in sentinta minus ce a platit ea. Orice executor va poate ajuta cu calculul. Doar sa stiti cat a platit ea lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotărârii judecătorești de către mamă și ... Luciann739 Luciann739 Bună ziua Se dă următoarea situație Im 2017 am incheiat o relație de 9 ani cu fosta iubită/ concubina In urma relației a rezultat un copil acum în ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, ce drepturi si obligatii presupune? raluca.raileanu raluca.raileanu buna ziua. am divortat de fostul meu sot la notar in data de 13 iunie 2014.avem un copil de 6 ani si am fost de acord cu custodia comuna a acestuia. prin ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)