avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de Urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de Urmas

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a avut vechime in jur de 33 de ani,grup 1-2,as vrea sa stiu daca mama ar putea beneficia de pensie de urmas in conditiile in care are 57 de ani,nu are nici-un venit,iar cauza decesului tatalui meu a fost boala "ciroza hepatica".Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 21 August 2018
În situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]

Am citit si eu chestia aceasta,pai si pana la urma se incadreaza la "deces cauzat de o boala profesionala"?
Nu are legatura cauza decesului cu pensia de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Gabigabi1980 Gabigabi1980 Buna ziua,tata a decedat în urma cu 10 ani,la vârsta de 57 ani ,avea pensie pe caz de boala(ciroza hepatica)a cotiza ca si angajat 28 ani,mama are in prezent ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor r3lutzu r3lutzu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa stiu daca mama mea poate sa ia pensie de urmas,ea are varsta de 55 ani si sufera de o ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotia si copilul supravietuitori alina_puff alina_puff Buna ziua am o intrebare unchiul meu a decedat in urma unei boli cumplite cancer pulmonar si alte complicati am inteles ca copii pot benificia de o ... (vezi toată discuția)