avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna ziua,tata a decedat în urma cu 10 ani,la vârsta de 57 ani ,avea pensie pe caz de boala(ciroza hepatica)a cotiza ca si angajat 28 ani,mama are in prezent 57 ani,poate lua pensie de urmas?daca nu cand este îndreptățită?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabigabi1980 , utilizator 08:02, 1 Septembrie 2018
În situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]
Buna seara,imi cer scuze dar nu ma pricep,se încadrează?sau dupa ce împlinește 63 ani?mentionez faptul că ,eu ,Cât și fratele avem peste 30 ani.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Gabigabi1980, utilizator
O varianta ar fi la implinirea varstei standard de pensionare, dupa implinirea varstei de 62 de ani, functie de luna nasterii.
Ok.va multumesc mult pt timpul acordat!

Cornel Vasile a scris:

O varianta ar fi la implinirea varstei standard de pensionare, dupa implinirea varstei de 62 de ani, functie de luna nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas SMG1992 SMG1992 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor r3lutzu r3lutzu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa stiu daca mama mea poate sa ia pensie de urmas,ea are varsta de 55 ani si sufera de o ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)