avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functionare firma in spatiu comercial la parter bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functionare firma in spatiu comercial la parter bloc locuit

La parterul blocului in care locuiesc ( etaj 1) sunt spatii comerciale . Pana in acest an , toate firmele care isi desfasurau activitatea , solicitau acordul locatarilor - procedura standard de la RC . Acum , o noua firma a deschis dar cand am intrebat daca a fost autorizata , mi.a spus ca da si ca nu are nevoie de nici un acord de la vecini ! Ulterior , am inteles ca este fiica unui ...politician si ca ar trebui sa nu mai intrebam!!!! Intrebarea mea este : mai este necesar de acordul vecinilor sau s.a schimbat legislatia ??? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Farmed , utilizator 12:24, 25 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nevoie de acordul scris al asociatiei de proprietari obtinut in baza acordului vecinilor/ locatarilor. Fara acest acord nu se poate inregistra firma la RC si nici obtine autorizatie de ctie./ autorizatie de functionare de la primarie.
Puteti solicita detalii despre autorizare in scris, cu nr. de inregistrare/ data, la primarie. Solicitarea este bine sa fie semnata de toti proprietarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 230/2007
art.42
Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință față de destinația inițială, conform proiectului inițial al clădirii cu locuințe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv și cu acceptul proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
Bua ziua,
Ma numesc Emilian Badescu si detin un Spatiu comercial ( care are acesta destinatie din constructie, cam din 1987 ). In aceasta perioada - dupa 1998 , a funcionat firma mea - cu profil farmaceutic. pana de curand! Acum am inchiriat o parte din acest spatiu unei alte firme, cu alt profil de activitate - bar pt care a primit toate avizele, inclusiv autorizatia de la primarie! Datorita pandemiei barurileetc au activitatea suspendata! Acum , chiriasii vor sa completeze activitatea din autorizatie, in acelasi sens! Mai au nevoe de acordul locatarilor?
Mentionez ca, la parter, sun NUMAI spatii comerciale - din constructie , access separat - prin fata si TOATE utilitatile sunt separate de cele ale locatarilor care sunt in spate!
Va rog, sa ma lauriti daca, uu pot benefia de proprietatea mea - ca persoana fizica - sau astept acorddul unui tert! Aceste spatii comerciale nu au fost niciodata locuinte!
Multumesc!
Cu stima,
Emilian Badescu 0744511387 farmed_distribution@yahoo.co.uk

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Aprobare asociatie de locatari dimavirgil dimavirgil Am si eu cateva intrebari,as fi recunoscator sa ma ajutati cu raspunsuri. Am inchiriat un spatiu comercial,in care doresc sa deschid un bar non-stop,cu mese ... (vezi toată discuția)