avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier ( decesul unei persoane)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier ( decesul unei persoane)

Acum 6 luni ma deplasam cu masina pe un drum national. La intrarea intr-o localitate dupa o curba era persoana aflata pe sosea pe care am observat-o prea tarziu pentru a o putea evita. In urma accidentului victima a decedat.
Mentionez ca drumul nu era iluminat si ma deplasam cu viteza legala; familia persoanei decedate nu s-a constituit parte civila in dosar.
As dori sa va intreb:
1. Care este cea mai aspra pedeapsa pe care as putea sa o primesc?
2. Se poate ca familia persoanei decedate sa isi schimbe declaratie si sa se constituie parte civila in dosar?
3. Care este durata unui astfel de proces?
4. Cum aflu daca sunt sau nu dat in judecata si cum/cand as putea sa vad dosarul penal care mi s-a intocmit ?

Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:12, 21 August 2018
Raspunsurile depind de cele care vor fi reținute de parchet. Cel mai bine, faceti cerere la politie din acea localitate pentru a afla stadiul dosarului. Oricum, veti fi citat sa dati declaratii. Procesul poate dura si 3 ani.

Se pot constitui parte civilă si mai tarziu.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Din pacate, un astfel de proces poate fi de durata. In ce priveste pedeapsa pe care ati putea-o primi dv, cu siguranta aveti nevoie de un avocat care sa va apere interesele pe partea penala, Sunt foarte multi factori de luat in calcul si stiti si dv acest lucru ( viteza, alcoolemie, daca victima circula regulamentar etc)
In ce priveste partea civila este ultimul lucru la care ar trebui sa va gantiti, Despagubirile in accidentele rutiere atat pentru daunele materiale cat si pentru daunele morale, vatamari corporale si decese sunt suportate de compania de asigurari la care aveati o polita rca valabila la adata accidentului. Daca nu detineati o polita valabila, atunci da, aveti motiv sa va ingrijorati, deoarece FPVS , de regula, dupa despagubire se indreapta cu regres asupra vinovatului.
Familia sa poate constitui parte civila si mai tarziu.Va puteti adresa cu o cerere scrisa catre politia d epe raza localitati unde s-a produs evenimentul pentru a afla stadiul dosarului.
Daca mai doriti informatii ma puteti contacta in privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ! victima minora ! lipsa plangerii prealabile. stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! In urma cu aprox 6 luni de zile un prieten a fost accidentat , impreuna cu alte 3 persoane de un sofer auto. Cel mai grav a fost prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând ... Larica Larica Buna ziua! Tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând o victima. In regim de taxi, cu client in masina, se deplasa pe un drum drept. Un ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto din culpa victimei d.flory d.flory Am rugamintea sa ma ajutati nin urmat.speta:am fost implicat intr-un accident auto cauzat din culpa victimei(pers.fizica care traversa neregulamentar)si masina ... (vezi toată discuția)