avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Împotriva cui fac plângere penală pentru un Bilet ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Împotriva cui fac plângere penală pentru un Bilet la Ordin cu semnătură falsă?

Buna ziua.
Primesc un Bilet la Ordin avalizat in nume propriu, care este refuzat de banca, deoarece semnatura de pe bilet nu este cea inregistrata la banca.
Cum biletul l-am primit printr-un angajat al clientului, nu stiu a cui ar trebui sa fie semnatura!
Deoarece clientul a mai incercat si altele ca sa se sustraga de la plata obligatiei (cum ar fi copii masluite ale ordinelor de plata!), vreau sa fac plangere penala, in afara de ordonanta de plata.
(pentru ca "marii investitori" sa nu-si mai bata joc de astia mici)
Impotriva cui trebuie sa fac plangerea? Impotriva administratorului? Impotriva celui care a semnat BO in fals (cine o fi ala?)
Este suficient un nume de persoana sau trebuie sa-i am si datele din cartea de identitate? Cum fac? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:05, 24 Septembrie 2018
Mergeti la Politie si va spune ce sa scrieti.
Dacă aveți bilet la
ordin nu faceți ordonanță de plată ci îl
puneți în execuatare.
Puteți formula plângere penală la Parchetul competent pt săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev și ped de art 322, alin 1 Cod Penal!
Apreciez că există indicii și cu privire la săvârșirea faptei prev și ped de art 239, alin 2 Cod Penal.
Luați legătura cu un avocat pt a vă ajuta în aceste demersuri și depuneți plângere la Parchet, nu la poliție, celeritatea e mai mare.
Multumesc.
Buna ziua.
Revin la subiect, deoarece avocatul societatii merge doar pe ordonanta de plata.
Sustine ca plangerea penala nu conduce neaparat la condamnarea, iar daca da, oricum nu-mi foloseste la nimic!
Eu cred ca tocmai lipsa de initiativa ne-a inconjurat de hoti si impostori.
In cazul meu, este clar ca neplata nu a fost un accident, ci a fost premeditata; iar acum debitorul imi face mascari din masini de lux, pe banii mei.
Daca stie cineva un avocat exersat pe subiect si care ma poate reprezenta in plangerea penala, va rog sa ma recomandati.
Ma gandesc si la un sechestru asigurator, Vad ca impotriva debitorului au aparut mai multe procese cu ordonanta de plata, iar dosarul meu nu a primit inca termen.
Multumesc.
Biletul la ordin este titlu executoriu!
Merge pe ordonanta de plata sa obtina un nou titlu executoriu? E aberant!
Eu l-as pune in executare si as face plangere penala, doua demersuri in paralel.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare plangere penala companie multinationala, posibilitate obtinere despăgubiri panaitcorneliu panaitcorneliu Buna ziua, O Societate multinațională de Asigurări, a depus o plângere penală impotriva mea la Parchet. Parchetul după 12 luni de anchete, verificări ... (vezi toată discuția)
Solutie impotriva sentintei date in plangere la rezolutie ContSters244210 ContSters244210 Solutie: AMÂNÃ PRONUNŢAREA LA DATA DE 29.03.2012 29/03/2012 Încheiere Solutie: În baza art. 2781 alin. 8 lit. c C.pr.pen., admite plângerea formulată ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)