avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept zile libere cursuri autorizate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept zile libere cursuri autorizate

Bună ziua.
Doresc să urmez un curs de formare profesionala autorizat de minister pentru proiectant sisteme de securitate însă cursul se desfășoară în octombrie iar tot concediul am fost nevoit să-l iau în luna august. Menționez că firma pentru care lucrez este în domeniul auto, nefiind același domeniu cu cel al cursului. Exista vreo posibilitate sa urmez acest curs (drept la formare profesionala) sau doar să-mi iau zile libere fără plată?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 21 August 2018
Potrivit Codului Muncii (art.154), salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.

Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu studiu fara plata Univ Univ Buna ziua, Lucrez la o companie privată si in același timp urmez cursuri universitare. In trei luni urmează sa-mi dau disertația si doresc sa-mi iau ... (vezi toată discuția)
Neacordarea de concediu fara plata pentru licenta ioanacristina60 ioanacristina60 mentionez ca nu se doreste sa mi se aprobe concediu fara plata pentru redactarea si sutinerea licentei. Din ce m-am informat eu in codul muncii se precizeaza ... (vezi toată discuția)
Instalare sisteme de supraveghere video. BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Este primul meu post si va urez: Bine v-am gasit ! Probabil lumea va spune ca a mai fost discutat subiectul dar eu am doua dileme la care nu ... (vezi toată discuția)