avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 98/1999 vs. CCMUN-Comert 589/2007
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 98/1999 vs. CCMUN-Comert 589/2007

Va aduc in atentie o controversa foarte intalnita in "zilele noastre" la care sper ca voi afla un raspuns corect si intemeiat.
Daca o companie, are un CAEN ce se include in ramura Comert, vrea sa faca o concediere colectiva prevederile carui normativ se aplica pentru platile compensatorii? OUG 98/1999(a) sau CCMUN-Comert 589/2007?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Presedintele, utilizator
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 09:25, 9 Noiembrie 2009
OUG 98/1999 este aplicabila concedierilor colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare, de către societăţi comerciale, companii naţionale, societăţi naţionale, precum şi regii autonome, societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare.

Daca aveti cod CAEN care se include in ramura de comert cred ca este aplicabil CCM la nivel de ramura de comert.
Detaliati, despre ce companie e vorba de va puneti problema aplicarii OUG 98/1999
@freeelis
Va multumesc pentru raspuns. Incepusem sa cred ca eu sunt nebun dupa "discutiile" avute cu unele persoane din conducerea respectivei companii.

@av.antoanelageaman
Este un SRL cu capital mixt, majoritar extern. Concedierea colectiva este masura luata in urma hotararii lichidarii ei.
Intrebarea mea se datoreaza raspunsului primit din partea unei companii de consultanta renumite la nivel international, care indruma conducerea societatii catre aplicarea prevederilor respectivei OUG prioritar CCM!
Punctul meu de vedere este ca este aplicabil CCMN ... OUG se aplica numai acelor societati aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare. Ori, din mesajul dvs reiese ca statul nu detine majoritatea capitalului , ci cineva extern.
Vad ca renumita firma nu prea v-a lamurit, raspunsul asta il puteti afla si de pe net! ...si presupun ca si-a pontat pe ora :D...se aplica CCMNUN ramura comert , deoarece e vorba de un SRL( ce functioneaza dupa legea societatilor comerciale)
puteti sa contractul colectiv si jurisprudenta relevanta pe www.concedieri.ro

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Despre concediere colectiva man2014 man2014 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca la concedierea colectiva din care am facut si eu parte, pot invoca OUG 98/1999, completata de 49/2002 care se refera la ... (vezi toată discuția)
Concediere bugetar marioboss1 marioboss1 ma intereseaza sa aflu daca pot beneficia de cel putin un salariu compensatoriu conform ccm la nivel national-mentioneaza ca urmeaza sa fiu dat in somaj-desi ... (vezi toată discuția)